用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘金巴倫迦南pm好定YORKam好呢?請分享下 ...
go

九龍塘金巴倫迦南pm好定YORKam好呢?請分享下 [複製鏈接]

如題....
   0    0    0    0

請各位媽咪俾D 意見啊...謝謝

我會揀迦南。老實講,對我來說,兩間都不是特別好(當然也不差)但都多人想入的學校。我囡囡現在就在金巴倫迦南讀PN,我們都是很滿意的,所以一直都係諗住入唔到更好的幼稚園就留在迦南。雖然有些人不喜歡迦南,但以親新經驗(幼兒班)和看到看邊的迦南幼稚園小朋友,我地都好鍾意的呢!
york較具爭議性,費用又比較貴和多,我個人興趣唔係太大,但當然,很多媽媽都讚好呢!

原帖由 sheffield 於 10-3-25 15:45 發表
我會揀迦南。老實講,對我來說,兩間都不是特別好(當然也不差)但都多人想入的學校。我囡囡現在就在金巴倫迦南讀PN,我們都是很滿意的,所以一直都係諗住入唔到更好的幼稚園就留在迦南。雖然有些人不喜歡迦南,但以親新經驗(幼 ...

其實我個女都讀緊九龍塘迦南幼兒班既香蕉組啊....
但我都唔知點算好.....其實YORK 真係好貴.....
我計過啦....YORK K1 (英普班) 4200一個月, 連埋D雜費, 茶點費,一年要5440, 未計書簿費架... 差唔多1年要成47000度, 3年要成142000, 仲未計D劍橋課程喎...
所以負擔好重.....

但如果我選擇YORK 佢升小一去考直資同私校有D優勝囉...

我依家想打返去迦南叫老師俾我個女讀返, 我但我又唔知得唔得呢....

真係好貴喎!
如何York係你心目中嘅首選就值得啫...
其實迦南真係幾好㗎,你拿拿林打返去迦南問吓啦!

yukisomiss,
快d啦,問下老師,主任,什至寫信比校長…
除非好值得使,否側不如將d錢慳返比亞b學其他野,如你認為迦南英文唔夠好,你慳番黎果d點讀英文都讀唔晒!

How much is the sch fee for Cannan (K1) after the deduction from the govt ?
‹ 上一主題|下一主題