用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無 2010-2011 劍鳴N1同學仔?? 入黎吹下.... ...
go

有無 2010-2011 劍鳴N1同學仔?? 入黎吹下.... [複製鏈接]

Hello 各位好, 我囡囡今年九月都將會讀劍嗚 N1 pm class 呀, 本來都想佢讀am, 但報名時D Staff 話pm班主任係外籍老師, 會多D機會聽英文所以就報咗pm啦, 因在家巳常用廣東話, 所以想囡囡聽多D英文呢!

重有鍾意劍嗚N1唔洗買校服, "凹"件綠色背心就攪掂, 真方便呢! 我都收倒信4月24日交留位費呀, 到時都會帶埋囡囡去多次學校行下, 等佢印像深刻D先, 到時有機會就見吓啦!! Good luck everyone ^_^

我都諗緊俾唔俾囡囡坐校車呀??
因2歲幾好似重好細咁, 重有佢平時坐車都坐唔定, 就算有seat belt佢都會"穿"出嚟, 驚D阿姐睇唔住咁多小朋友!

頭個月都會送佢返學放學, 但之後日日送佢返學又好係嘢喎! 真矛盾喇..!

really ma, 咁都放心D, thank you ar emolly..!

原帖由 elmolly 於 10-4-17 03:02 發表

放心喇, km既校車安排唔錯, 通常一架車坐唔滿, 比起其他學校, 算係好唔錯.

sorry, should be elmolly
原帖由 JumpingBean 於 10-4-17 04:15 發表
really ma, 咁都放心D, thank you ar emolly..!

so, u mean 1hr net "Eng", per Day or per Week? as the staff told me that if "Pth" only once a week, so i thought "Eng" also once a week jar!?
原帖由 elmolly 於 10-4-18 00:52 發表

my girl is a cantonese girl and she used to say just simple english wording only. however, i can see her "english" started to have some sort of grammar after she goes to KM, like she used to just sa ...

非常清楚, 唔該晒 Smallpigbb..!
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-18 10:58 發表

am class PTH一個星期兩堂,每堂大概係15-20分鐘,有主題教,如動物就會教"小雞“o個D,開頭就教問候同講”早上好“認識自己個名o甘,仲會有一首兒歌,佢o地都會識唱,但當然要估估下,始終細講廣東話發音都唔係o甘準啦。

Eng,就一 ...

also thank you elmolly.
咁am class都唔差喎, 3個鐘有1個鐘講英文..
原帖由 elmolly 於 10-4-19 01:50 發表

english net per hour per day, another classmate has already replied for pth.

其實都幾簡單, 第一part就聽story, 睇小朋友識唔識指自己眼耳口鼻等睇佢反應, 第二part就一齊唱歌睇小朋友有冇聞歌起舞, 就係咁簡單, 都無問過佢D顏色, Apple, 動物等, 都唔洗答問題.!
原帖由 BCLA 於 10-4-19 11:56 發表
請問各位已in 嘅家長, 今年INTERVIEW考d乜呢 ? 細b會唔會in完都無位架 ??

Hello 你哋好呀, 我囡囡一樣都係pm class ar, 請多多指教..!

我都想知預備班係幾時開始, 要上幾耐 & 大約幾錢$$倒..?
有冇人解答到呢!? thx!!
原帖由 mousegirl 於 10-4-27 14:41 發表
我個女女都係pm class wor,希望大家日後多啲溝通啦!

另外我想問有無人知佢哋嘅預備班係上午or下午上課

Thanks!

非常清楚呀, 唔該晒Smallpigbb..!!

多口一問, 咁你囡囡會唔會繼續在KM讀K1呀..?
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-30 07:53 發表

預備班即係8月返,價錢大概記得係$2,800 o甘上下,不過要家長陪返,返2個禮拜,每日返兩個鐘,我上年就無返因為個時間o甘Q撞咗我個女o既nap 中間o個兩個禮拜返,我上年有朋友返過,因為佢個仔係讀下午班所以都夾 ...

唔該晒Smallpigbb, 非常清楚呀..!!

BTW, 你囡囡會唔會繼續在KM讀K1呀..? 只是多口一問.
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-30 07:53 發表

預備班即係8月返,價錢大概記得係$2,800 o甘上下,不過要家長陪返,返2個禮拜,每日返兩個鐘,我上年就無返因為個時間o甘Q撞咗我個女o既nap time,多數會o係8月中間o個兩個禮拜返,我上年有朋友返過,因為佢個仔係讀下午班所以都夾 ...

哈哈.. 真係唔該晒Smallpigbb有問必答, 有求必應呀, 係我哋KM新同學仔嘅生神仙呀..!!

聽你咁講, 我越來越鍾意這間學校呀, 又有動又有靜, 最鍾意佢PN都有得認中文&英文字呀, 因我覺得一星期認一個字都唔過份, 都幾好呀..!! 啱晒我柸茶呀~~ I like this school so much!!
原帖由 Smallpigbb 於 10-4-30 14:51 發表

我覺得兩方面都有,如新年會有搞校內行花市,學校會布置到好似一個迷你花市o甘俾D小朋友行同玩又會俾個購物袋同錢佢o地自己買o野,我因為有做家長義工所以o個日都有幫手,至于教學方面PN都已經要認中文字卡,而且一個禮拜都 ...

唉..! 仍然收緊料, 本人真多心, 又驚選錯又驚後悔, 真麻煩
原帖由 mousegirl 於 10-5-4 10:48 發表
咁你係唔係confirm KM la
‹ 上一主題|下一主題