用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問藍田靈糧堂好唔好?
樓主: yukiyuk
go

請問藍田靈糧堂好唔好? [複製鏈接]

多謝你嘅意見, 你講嘅去蘇浙点到点校車係咪即係保姆車呀? 我都有打去問過, 不過要$1250同埋返學車程好似要好耐咁, 佢哋話12:30pm就要我小朋友上車喇~!!
咁我想問吓你鍾意蘇浙哪方面呀? thx~!

原帖由 大王爺 於 10-4-24 12:49 發表
我個囡家陣讀緊藍田靈糧下學期(N1 am$3200/校車$427)上學期就讀北角衛理堂($1860/校車北角MTR-學校-北角MTR$400)(因為靈糧堂話下學期要轉校先可以優先取錄K1 am,所以轉校,我住油塘,但家陣蘇浙收左我個囡讀K1 pm,所以見到 ...

係呀蘇浙喺北角, 不過mtr都要行幾遠, 仲有條斜路, 係呀~! 我都係好模稜兩可呀~! 好怕自己做錯決定!
原帖由 cincin_ko 於 10-4-26 13:57 發表

蘇浙係咪北角?? 下下過海會否好遠??
因為我住藍田, 覺得我地呢區選擇唔多, 出九龍塘同過港島東..都係度唸緊!

hi,
yes, she has NET.  i don't comment she is commercial or not as i really don't know! and i just know around 29 children in pm class.

原帖由 babie2 於 10-4-29 16:15 發表
hi moms,

Does 藍田靈糧堂 have NET?

Why would it feel commercial... please share...

I am thinking of moving my child from St. Cat to 藍田靈糧堂 for K2 as closer to home, and I hope the class size i ...

我都好想知點解 commercial (except 什費係貴...)?

其實靈糧比我既印象好好, 老師, 姐姐(嬸嬸) 都好似好 nice, 環境, facilities 又幾好... 不過唔識人讀過呢間 KG, 唔知實際教學時係點~~
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

我個仔係LT靈糧讀緊K1, 出年會REPEAT K1 因為佢需要接受言語治療同埋佢係細仔。 當老師知道阿仔接受緊治療時, 佢地好主動咁同我地講比D TRAINING NOTES 佢地幫阿仔係學校度做。 跟住阿仔真係有明顯嘅進步呀! (當時我仲要返工) 因為阿仔有呢個問題, 所以我辭職 (都兩個月LU...)。 依傢, 老師追我取NOTES。 所以佢地D老師真係好有心。  仲有, 之前阿仔係另一間KG讀N班, 佢唔肯返起身返學架。 依傢一話返學就即起(佢好鍾意返)。  什費大概 2 千幾蚊 一個學期 /  學費+茶點 扣除學券 大概$1300樓下一個月啦!   每朝佢地都會有早會(15MIN.左右)家長可以在場,你就會感受到好輕鬆好愉快。

原帖由 onchai 於 10-4-29 17:44 發表
我都好想知點解 commercial (except 什費係貴...)?

其實靈糧比我既印象好好, 老師, 姐姐(嬸嬸) 都好似好 nice, 環境, facilities 又幾好... 不過唔識人讀過呢間 KG, 唔知實際教學時係點~~ ...

我今日都去左交留位費同什費 ~ 我個女又係 offer pm class, 我住彩明, 不過到時應該會o係維景上車

不如住維景的 mami 遲 d 一齊出黎玩下, 等佢地可以識定 d 朋友仔

hi hi.. 我係維景mami, 好高興認識你~

原帖由 Lqueenie 於 10-4-30 12:57 發表
我今日都去左交留位費同什費 ~ 我個女又係 offer pm class, 我住彩明, 不過到時應該會o係維景上車

不如住維景的 mami 遲 d 一齊出黎玩下, 等佢地可以識定 d 朋友仔 ...
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

Hi, 我都係維景mami呀~! 但係乜唔係要24/4號交哂錢, 点解可以29號先交嘅?!

原帖由 Lqueenie 於 10-4-30 12:57 發表

不如住維景的 mami 遲 d 一齊出黎玩下, 等佢地可以識定 d 朋友仔 ...

原帖由 大王爺 於 10-4-24 12:49 發表
我個囡家陣讀緊藍田靈糧下學期(N1 am$3200/校車$427)上學期就讀北角衛理堂($1860/校車北角MTR-學校-北角MTR$400)(因為靈糧堂話下學期要轉校先可以優先取錄K1 am,所以轉校,我住油塘,但家陣蘇浙收左我個囡讀K1 pm,所以見到 ...

請問可否比保母車電話, 我女而家讀藍田靈糧, 蘇浙收左下年讀k1am, 仲唸緊讀邊間! 等今個sat去新生家長日了解一下先.

我諗可能有 d 人24號冇去, 又再有後補, 所以我係遲一星期o個批

原帖由 yukiyuk 於 10-5-3 15:18 發表
Hi, 我都係維景mami呀~! 但係乜唔係要24/4號交哂錢, 点解可以29號先交嘅?!
‹ 上一主題|下一主題