用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗定聖嘉勒好?
go

玫瑰崗定聖嘉勒好? [複製鏈接]

我女唔定,較唔專心,係好動型,你地覺得玫瑰崗定聖嘉勒好?

聖嘉勒就有得直升,但學校係傳統型,女女束縛會緊好多。而玫瑰崗就較為活動教學,唔知會否arm 女女多d?
   0    0    0    0

兩間車程差唔多,玫瑰崗會近少少(真係好少,只係相差10分8分鐘)。

原帖由 judy_francisw 於 10-4-27 12:57 發表
I gave up SCPS and chose RHS finally.  My daughter has similar personality as yours.  Just afraid the strict education in early stage would jeopardise her creativity and critical thinking.

咁你覺得rhs 係真係好嗎?
sc 同rhs 各方面水準都係差唔多?
其實我見rhs都好似幾好,但就唔係好明點解一同人講親,d人就會耍手檸頭。

原帖由 kimmywsl 於 10-4-27 18:25 發表
PB同RHS都又收了我BB 讀K1 , 其實我覺得rhs都好似幾好 , 但同其中一個媽媽情況一樣 ,  但就唔係好明點解一同人講親,d人就會耍手檸頭。你上星期六有冇雜費及學貴尾數? 另我個人覺得So Chit 難入D , 我有朋友個囡係大B  ...

如pb同rhs,我就會揀rhs,因佢地點都係英文為主。
pb都有小學,但係中文小學。而有樣野好肯定,pb d staff由上至下都一定係好有愛心(由我交form問野接觸到,望到d小朋友轉課室情形,到interview所見各方面表現來睇)。

rhs,d人都話老師都好好,但我始終未正式接觸過,就唔太清楚。
‹ 上一主題|下一主題