用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到THINK有4個選擇,你哋會點?
go

今日收到THINK有4個選擇,你哋會點? [複製鏈接]

我會選擇.....4
   0    0    0    0

有セchoices呀?Thanks!

I will choose no.4 too

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-27 16:23 發表
有セchoices呀?Thanks!

The letter is just for Kln Tong PN AM class..

原帖由 HealthyB 於 10-4-27 16:58 發表

The letter is just for Kln Tong PN AM class..

Sorry, 因為我想知如果Think收我阿B會有セ安排, thanks

(1)學費25%LESS 由2011年1月至6月 $3000
(2)學費9折 $3600可選擇去其他CAMPUS,學校免費校巴
(3)等新校
(4)選擇返1,3,5或2,4 每天3小時,學費$2400,$1600
我打去學校問,選擇4,8月開學,頭2星期返1-5
今個星期5前要FAX,回覆

原帖由 kimibb 於 10-4-27 17:08 發表
(1)學費25%LESS 由2011年1月至6月 $3000
(2)學費9折 $3600可選擇去其他CAMPUS,學校免費校巴
(3)等新校
(4)選擇返1,3,5或2,4 每天3小時,學費$2400,$1600
我打去學校問,選擇4,8月開學,頭2星期返1-5
今個星期5前要FAX,回 ...

我覺得學校的提議對家長算有交代。校長唔係o甘commercial既人我覺得佢俾承建商玩law

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-27 17:14 發表

我覺得學校的提議對家長算有交代。校長唔係o甘commercial既人我覺得佢俾承建商玩law

agree, 學校今次俾新校的承建商玩死

What exactly is option 3?  Isn't it same as option 1?

原帖由 AAAFamily 於 10-4-27 17:28 發表
What exactly is option 3?  Isn't it same as option 1?

Option 3 is "start sch in the pm session until new campus is ready"

原帖由 shootingstar 於 10-4-27 17:24 發表
agree, 學校今次俾新校的承建商玩死

Actually, I was v impressed about the curriculum presented by the principal. But, I was v disappointed about the arrangement on that day!!!

Brainstorming together on that day???!!! really really ridiculous!! I expected she gave us the choices on that day instead..

Anyway, THINK is one of my 'cup of tea'..so I will put my son there for PN.

咁多人有意見,你哋究竟選擇成點呀!

醒目開學勳章

未有得揀, 因為未知收唔收我個仔, 我個仔係0811, 上星期六先有得interview

你們的小朋友是否上午班?我阿仔下午班沒有這四個撰擇,下午班如期八月開課。

醒目開學勳章

我選擇 1

原帖由 edbaba 於 10-4-28 11:19 發表
你們的小朋友是否上午班?我阿仔下午班沒有這四個撰擇,下午班如期八月開課。

下午班應該收另一封信, 7月3號orientation, 你收到未?

我朋友既choice係 4 ~ 3 ~ 2 ~1, 首選都係 4.

請問 九龍城靈糧堂幼稚園 好嗎?

因為幼兒班2-3歲是全日班,
覺得時間太長!
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

有無人揀1/ ? 如有, 係咪肯定1月可以返? 1月工程仍未成功, 怎辦?

原帖由 bbysh 於 10-5-10 10:56 發表
有無人揀1/ ? 如有, 係咪肯定1月可以返? 1月工程仍未成功, 怎辦?

如果選擇1,當然不會傻瓜甘等JAN 啦 , 然後咩都唔做???見鬼還不怕???
選擇1的人: 1.有些人已有n班在讀(讀一年半n班的小朋友),一邊讀一邊等囉!
                  2.選擇得JAN先入學,心態都是為了多一份保障,其實已經打算會在9-12月中,不停甘報名K了,是旦一間收了,就88THINK啦!!萬一不收,甘JAN就返THINK囉~~(甘佢都係好學校)
                   3.又有一個例子,如我,最後決定比仔仔入樂基,但又擔心PM班仔仔唔習慣,甘想比自己多一個保障,就選擇1.

我覺得不會有家長甘傻,在無原因及無保障自己的方式之下而去選擇1. 唔會有家長為了省錢而選擇1囉~~係都一早唔會比小朋友去IN THINK啦!!!
‹ 上一主題|下一主題