用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS Think PN班 你地收到 offer letter 未 ?
go

MOS Think PN班 你地收到 offer letter 未 ? [複製鏈接]

17/4 in完, 你地收到信知道收咗未 ? 知嘅上嚟報下料, 要 by幾時 register ?
   0    0    0    0

anyone received ?

有啦! am class, 細B 10/2008
Happy!!

原帖由 Mcdangi 於 10-5-7 12:58 發表
Happy!!

recieved it today??
i hope my bb will hv an offer!!

如果你收唔到就打電話去check下啦,佢地話老師interview嗰d已經寄出咗好耐。
我阿女係校長interview的,所以遲咗d收信。

原帖由 Mcdangi 於 10-5-7 15:50 發表
如果你收唔到就打電話去check下啦,佢地話老師interview嗰d已經寄出咗好耐。
我阿女係校長interview的,所以遲咗d收信。

MOS好好了,聽說Kln Tong Campus冇乜位俾細B了

thanks Mandangi, i phoned to Ma On Shan but they said he is rjected, poor BB.

收到信了。一如所料,rejected.....
老師問的問題,個女樣樣都識,但係當場就係唔做,唔回應,唔理個老師。
我個女就係咁,個個陌生人都要望足半個鐘先俾人掂,或者先夠膽開口講野。邊度會有幼稚園等足你半個鐘?
有乜計可以幫下我?

我想問你地點解會揀Think?我都收到信收左阿仔,不過我仲考虑緊讀唔讀。
nlilo

interesting question, so how come you would apply this school

原帖由 nlilo 於 10-5-8 00:00 發表
我想問你地點解會揀Think?我都收到信收左阿仔,不過我仲考虑緊讀唔讀。
nlilo

congratulations ! can you share with us what questions did the teacher asked your child and how did he/she response ? would like to know some winning techiques, thankyou

原帖由 Mcdangi 於 10-5-7 12:58 發表
Happy!!

回覆 1# 029892 的文章

我地係由校長面試的 (國際班),全英文對答。
阿B 歲半要玩圖案配對板,再按校長指示取正確圖案。
再唱英文兒歌,我阿女唱咗Head & Shoulders (十動作) 同 ABC song。
校長用手木偶同阿B傾偈,say HELLO, shake hand, blow a kiss 同 Bye bye。
之後同父母傾咗15mins 關於阿B嘅future education planning,同時觀察阿B 的表現,阿B表現好,靜靜地坐係度玩咗15mins 玩具。

阿B有咁好表現因為1歲已經開始上不同的English playgroup。

Dont be upset flyinwindhk
今日去註冊時我問staff,佢話其實細B好少offer, 一大半reject, 一半waiting list...
祝各位好運!

原帖由 Mcdangi 於 10-5-10 11:13 發表
我地係由校長面試的 (國際班),全英文對答。
阿B 歲半要玩圖案配對板,再按校長指示取正確圖案。
再唱英文兒歌,我阿女唱咗Head & Shoulders (十動作) 同 ABC song。
校長用手木偶同阿B傾偈,say HELLO, shake hand, blow a  ...

唔關playgroup事,主要係你阿B叻叻,大部份小朋友都唔會對陌生人唱歌

原帖由 Mcdangi 於 10-5-10 11:18 發表
Dont be upset flyinwindhk
今日去註冊時我問staff,佢話其實細B好少offer, 一大半reject, 一半waiting list...
祝各位好運!

多謝你.

好沮喪, 今日收到九龍塘THINK的信, 阿仔又是WAITING.
寄左差不多十間,不是連見都無得見,就 大部份都是WAITING.
有時我想是咪十月唔太識說話的BB是會蝕D.....
那感覺如會考失敗一樣...唉.
九月又要再戰...
想起都怕

原帖由 flyinwindhk 於 10-5-10 16:07 發表

多謝你.

好沮喪, 今日收到九龍塘THINK的信, 阿仔又是WAITING.
寄左差不多十間,不是連見都無得見,就 大部份都是WAITING.
有時我想是咪十月唔太識說話的BB是會蝕D.....
那感覺如會考失敗一樣...唉.
九月又要再戰...
...

主要係Kln Tong Campus問題冇位俾細B了

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-10 16:11 發表

主要係Kln Tong Campus問題冇位俾細B了

咁仲IN 細B??

原帖由 flyinwindhk 於 10-5-10 16:15 發表

咁仲IN 細B??

o甘都要d AM班覆左option 1-4點揀先知有幾多位剩

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2201005&extra=page%3D1

原帖由 flyinwindhk 於 10-5-10 16:15 發表

咁仲IN 細B??

我b係12月超細b, 返美孚分校, 上年4月in後都係排在waiting list, 初時都好失望.  不過開學後, 一定會有人退學/轉校, 會有少少位release番出黎俾細b.  我9月頭再second in多次, 9月中才收到信通知有位, 最後1月插班.

試左未必得, 但唔試就連一個機會都無埋.

原帖由 jaycee_mami 於 10-5-10 16:36 發表

我b係12月超細b, 返美孚分校, 上年4月in後都係排在waiting list, 初時都好失望.  不過開學後, 一定會有人退學/轉校, 會有少少位release番出黎俾細b.  我9月頭再second in多次, 9月中才收到信通知有位, 最後1月插班 ...

thanks, i hope so.
‹ 上一主題|下一主題