用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下!

我小朋友的offer係N1 am。
   0    0    0    0

本人正考慮是否送囡囡到方方讀n1,請問各家長可否比些意見,你們的囝囝囡囡讀得開心嗎?課程如何?老師如何?環境如何?國際班和雙語班有什麼分別?

各位:
方方係Education Kingdom已有自己嘅學校專區,可以係嗰邊繼續傾。

回覆 461# anteater 的文章

I see.  Thank you!

not received yet

回覆 459# anteater 的文章

Hello!  My son is also studying in Lollipop AM class (Durham Rd)!  May I ask any of you received from Funful any notice asking if you wish to stay for K1 or not?  I am worried as I wish my son to stay for K1.

我個仔都係讀 Lollipop AM的,到時旅行我都係一個人帶住佢去,希望搞得掂啦

醒目開學勳章

大家好,我仔仔12月返方方,想請問你地黑皮鞋係邊到買呀,咩brand會舒服d呢?thanks

唔該晒~ 花c9!

原帖由 fishballbaby 於 10-11-17 01:46 發表
lala

老師給的size都ok喎,只是校褸太大件,由s碼換了xs碼。

我是在街外做人名貼的,有d是用來熨上衣服用的。

我小朋友讀 Lollipop AM的!
原帖由 xeniatai 於 10-11-7 20:38 發表
有冇讀緊上午班LOLLIPOP的MAMA, 大家可以認識下.
我都好想參加秋季旅行, 但PAPA冇假放, 所以都1516緊.

lala

老師給的size都ok喎,只是校褸太大件,由s碼換了xs碼。

我是在街外做人名貼的,有d是用來熨上衣服用的。

原帖由 lala229 於 10-11-17 00:08 發表
唔該哂MaM & 花c9~
我仲想問冬季校服你地買fit size 定大一個碼? miss話買大d...我就買左大一個size...但又好似唔太啱身咁...諗緊換唔換.......
仲有...要自己買小朋友的性名貼嗎?
thx!!

...

唔該哂MaM & 花c9~
我仲想問冬季校服你地買fit size 定大一個碼? miss話買大d...我就買左大一個size...但又好似唔太啱身咁...諗緊換唔換.......
仲有...要自己買小朋友的性名貼嗎?
thx!!

原帖由 fishballbaby 於 10-11-16 17:59 發表
lala

唔使買兩對白鞋,我都係買咗一對作indoor shoes,可買nike/addidas/reebok,我囝囝果對係純白色reebok,另外,著運動衫當日,返學途中著果對,我只係着返去街波鞋,只要唔太花e花6就好ok,一剔或三間有色都可以架,反而如果兩對都 ...

lala

唔使買兩對白鞋,我都係買咗一對作indoor shoes,可買nike/addidas/reebok,我囝囝果對係純白色reebok,另外,著運動衫當日,返學途中著果對,我只係着返去街波鞋,只要唔太花e花6就好ok,一剔或三間有色都可以架,反而如果兩對都係純白色波鞋,老師分唔到那一對才是indoor shoes。

原帖由 lala229 於 10-11-16 11:42 發表
我想請問學校要2對白, 1對黑鞋...白鞋係買nike, addidas嗰d波鞋嗎?
thx!

Yes, you can buy nike/addidas 波鞋, or you can also consider DR. KONG's 波鞋

我想請問學校要2對白, 1對黑鞋...白鞋係買nike, addidas嗰d波鞋嗎?
thx!

有冇讀緊上午班LOLLIPOP的MAMA, 大家可以認識下.
我都好想參加秋季旅行, 但PAPA冇假放, 所以都1516緊.

原帖由 fishballbaby 於 10-10-26 17:02 發表
秋季旅行,大家會參加嗎?

我已報了名。

今日啱啱收到有關親子大旅行既通告, 話明係一年一度, 但就選擇係平日(星期二)進行!! 咁WORKING MAMA/PAPA 又點去參加??

今年去邊到呀? $160算平了
舊年無記得係$280 for 1

秋季旅行當然想去,不過要$160一位,咁3個人咪要$480?!  好似貴左D!

另外,個仔返左成3個月學都唔係好識講野,所以我都好想知佢平時返學做D咩,呢間學校的透明度真係好低!!

‹ 上一主題|下一主題