用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Playgroup$2,000一個月貴嗎?
go

Playgroup$2,000一個月貴嗎? [複製鏈接]

$2,000/mth
every Mon/Wed/Fri
1.5hr per class

貴嗎?
   0    0    0    0

爆平

咁緊係唔貴啦.. 一個星期有3堂.. 4.5 hrs .. 一個月 4.5-4 = 18hrs.. 或更多.. 咁即係100per hr.. 咁點貴呀..

不過.. 錢唔係最大前題.. 最緊要係有無用.. 個老師好唔好.. 如果唔好.. 1000 都比多佢..

原帖由 avacsy 於 10-4-29 00:50 發表
$2,000/mth
every Mon/Wed/Fri
1.5hr per class

貴嗎?

醒目開學勳章

原帖由 yanniekanpy 於 10-4-29 01:50 發表
咁緊係唔貴啦.. 一個星期有3堂.. 4.5 hrs .. 一個月 4.5-4 = 18hrs.. 或更多.. 咁即係100per hr.. 咁點貴呀..

不過.. 錢唔係最大前題.. 最緊要係有無用.. 個老師好唔好.. 如果唔好.. 1000 都比多佢..

...

仲要睇埋師生比例, 每班人數多或少. 人哋都要經營成本, 賺人工...整體質素好playgroup, 我會二百幾蚊一堂都肯比, 質素唔好, 唔駛錢都唔會再去.

千其唔好甘多人 好怕
原帖由 方麗娟 於 10-4-29 09:21 發表

仲要睇埋師生比例, 每班人數多或少. 人哋都要經營成本, 賺人工...整體質素好playgroup, 我會二百幾蚊一堂都肯比, 質素唔好, 唔駛錢都唔會再去. ...

其實呢個月我一路都有上開佢哋嘅free trail, 係外籍老師黎嘅, 同埋都唔多人, 第一次去得我阿b一個, 好悶囉, 之後叫埋d朋友仔去, 多數都係得我地幾個咋!

醒目開學勳章

回覆 5# avacsy 的文章

有成個月既 free trial? 咁其實佢教得好唔好? 嚮邊區?

原帖由 LPN 於 10-4-29 23:55 發表
有成個月既 free trial? 咁其實佢教得好唔好? 嚮邊區?

其實我無參加過其他嘅playgroup, 所以我唔知佢教得算唔算好, 喺置富花園, 其實佢哋仲有$1,500/mth每星期兩堂, 都唔知報邊個好.
‹ 上一主題|下一主題