用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 細女係咪真係無希望架?
go

細女係咪真係無希望架? [複製鏈接]

聽人講spk只係鍾意收大女,係咪真係一個細女都唔收架?如超大女又係咪一樣唔收呢?因為我見佢既學生好似真係多數都係年頭出生。
   0    0    0    0

也收細女的,我認識的細女通常都能言善道,很會跟人相處。如果真的收了,可以放心讀,SPK是一間很好的學校,老師會鼓勵班上的大女照顧細女,K2、K3的姐姐又會照顧K1的妹妹。

原帖由 sunnygirl 於 10-5-5 14:06 發表
聽人講spk只係鍾意收大女,係咪真係一個細女都唔收架?如超大女又係咪一樣唔收呢?因為我見佢既學生好似真係多數都係年頭出生。

原帖由 yeungmaple 於 10-5-12 00:34 發表
也收細女的,我認識的細女通常都能言善道,很會跟人相處。如果真的收了,可以放心讀,SPK是一間很好的學校,老師會鼓勵班上的大女照顧細女,K2、K3的姐姐又會照顧K1的妹妹。

...

yeungmaple,

多謝你的回答,睇黎我真係要好好訓練下囡囡同別人相處同講說話既技巧。

另外請問你認識的細女係幾多月出世?

有冇waiting list 被取錄

請問有無waiting list 而已被取錄,thx.

sunnygirl,
在生日派對上認識的,印象中甚麼月份都有,六至八月也不少,都很會說話,auntie前auntie後的,好甜。看學校網頁的生日會照片,整級來算,每個月都有小朋友生日,直到十二月(不知是不是超大B),但一、二月人的確較多。

原帖由 sunnygirl 於 10-5-14 14:27 發表

yeungmaple,

多謝你的回答,睇黎我真係要好好訓練下囡囡同別人相處同講說話既技巧。

另外請問你認識的細女係幾多月出世?

‹ 上一主題|下一主題