用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年要報K1的家長入嚟傾傾啦!
go

今年要報K1的家長入嚟傾傾啦! [複製鏈接]

我就未有決定IN邊幾間但我一定要報足十間八間先得..因為我真是好擔心我個仔今次又冇幼稚園收..因為上年我幫佢IN两間幼兒園两間都是:等"..所以今年我唔可以都咁擔心....所以要報多幾間希望多啲啊?

開始報名時間越來越近我就越擔心.雖然我仔仔是0801大仔但佢到以架仲未講嘢.雖然樣樣都明樣樣都好快學到(佢以架老師講架)但未講嘢都一定大打折扣!!之前報左二間都唔收只有芳芳收下午但我冇接..五月俾佢番以架呢度但是私人開唔是連所,專教一些難教學生所以是1:3.但佢學的好好進步好快可能人手比例好但唔轉出去普通幼稚園的幼兒園又擔心佢好難IN到幼稚園....煩爆...以架只望佢能在10前突然懂講話!!求主賜佢奇蹟

但你都好啦!起碼都算有學校收左佢讀N班我個仔都冇人收..以架都唔知是唔是想講嘢添成日指住啲嘢"啊啊"聲話俾我聽佢見到咩但是要我解呢!!!

原帖由 wendycyp 於 10-7-15 13:38 發表
我個仔個情況都一樣, 唔肯講嘢, 佢係0802大仔, 下個月先返n1... 我都好希望佢返學之後快d講嘢, 如果唔係都唔知點去考k1.

唔知各位媽咪有冇留意以架是唔是有幼稚園開始接受報名..

原帖由 chowhui97 於 10-7-23 09:27 發表

hehe.. 不過幾萬對於養一個b來講又唔算係好多啫!

你個b學講嘢學得咁快, 俾佢返多啲學學下英文都好呀!

不過我個係怕醜 b, 唔俾佢見多啲人考k1又衰多幾次!

你中間的時間可以考慮上門教琴呀! 教完再去買餸, 然後 ...
‹ 上一主題|下一主題