用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 預備孩子升讀中學的暑期課程
go

預備孩子升讀中學的暑期課程 [複製鏈接]

大家有無聽聞一些預備孩子升中學的暑期課程?
交流一下……
   0    0    0    0

你附近有冇小童群益會?我知道小童群益會有開教中英數既班,有係for 升中一的
不過要睇返你附近間小童群益會好唔好
我住深井,因為深井所有樓都係私人樓,小朋友多數都係工人照顧,較有教養 (我絕對不是睇低住公屋的人) 只係因為深井的環境/風氣都好好,而深井小童群益會又係近幾年先開, 所以好新, 深井呢間似係出面d學興趣班既私營學校多過係福利機構. 我去過青衣果個, 就完全唔同啦,真係舊好多,小朋友好曳好嘈...

所以如果你附近間小童群益會係ok,可以去睇下
深井呢間教得都唔錯
興趣班都幾好
(由細到大都住深井,真係愈住愈愛)=]

另外, 可以參加英國文化協會的英文班
好似係$1800 3星期, 你可以上網睇下
有幾個上課地點揀的

其實好多中學自己都預備了好多暑假預習班給升中一同學,你註冊當天會有通告,所以唔好咁快報其他,可能會同中學碰期.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

我都係等派位後先敢去報暑期班,升中預備班就話報到名,我驚興趣班到時full晒

簽名被屏蔽

係太子有升中預備班幫學生適應英文中學, 專攻英文同數學科
‹ 上一主題|下一主題