用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 Mr Cheung 走咗老?
go

Mr Cheung 走咗老? [複製鏈接]

卓朗說他人的操守很有問題,欠債無數。真嗎?
   0    0    0    0

為人師表, 他今次這種行為的確很有問題 !
人格.........唉.........真的不願置評!!!

is it true? how about the centre? is it still there?

原帖由 BB0628 於 10-5-23 17:07 發表
為人師表, 他今次這種行為的確很有問題 !
人格.........唉.........真的不願置評!!!

真的嗎 ? 個人走左, 定個centre close左呀,
開業無耐 jar wor, 咁快.......

原帖由 PP1 於 10-5-26 20:03 發表
真的嗎 ? 個人走左, 定個centre close左呀,
開業無耐 jar wor, 咁快.......

估係股東不合以致股權轉移或拆夥, 因為我哋收到署名[卓X教育中心有限公司, 全體校董委員] 的通知信, 話卓朗教育中心已於5月24日起停止辦學, 因為該中心被人刻意將重要文件及教材私自取走. 但係對於此點, 我有疑問 wor?  照理中心的收購與改名應係4月尾或之前開始運作, 新負責人係正式接管該中心之日, 應該點算清楚合約所例出的設備, 教材..等, 先叫做完成交易.  (本人之前因為有意頂手其他補習社經營, 因此略知收購流程. )

其實卓X係上個星期已有另一位新數學老師取代 Mr Cheung 上堂, 理論上對該中心的運作已無影響.  
聽講教Science嘅 Mr Chiu 唔教了, 唔知係咩原因?

其中心內部的事, 我哋作家長無從所知 la!

我聽卓朗新負責人講Mr cheung取去文件-我不知是否版權之類卦-又答應不會另外開檔-而家仲寄信搶學生-話Mr cheung為人很有問題-

回覆 6# chupa 的文章

通常contract係講明特定時間內(1年or2年)唔可以係[同區內] 開補習社, 係其他區開則不受限制.  總之今次佢哋兩方係雙輸的局面.

5月24日停止辦學,咁點解又會有新的數學老師?

原帖由 PP1 於 10-5-27 19:39 發表
5月24日停止辦學,咁點解又會有新的數學老師?

5月20日係新數學老師上堂.
f

原帖由 chupa 於 10-5-22 16:40 發表
卓朗說他人的操守很有問題,欠債無數。真嗎?

原先讀是因為Mr Cheung特然又話唔教20/5都無howework,24/5又話last,可憐天下父母心,你話點算,還好開口打電話叫人join新的補習班,我個仔點算??????????????

咁係未即係Mr Cheung自己又搞左另一個補習班呀???若果係的話,仲點會有學生跟佢走呀?

大把人跟佢走
‹ 上一主題|下一主題