用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會奉基小學 如果抽中... ...
樓主: 中英數常
go

如果抽中... ... [複製鏈接]

BOBO6
唔會因為升得高年班就會多番D英文學科的!
我都唔知有幾多區外人入讀35net,新移民小孩子間間學校都會有,要準確地知要等待入讀後才知曉吧!

你的小孩子派到邊間?
你住34net定住35net呀?

如有問題可除便再問!

原帖由 BOBO6 於 10-6-15 22:29 發表
中英常數:
我係唔想一上小學就英文太多,小朋友咁細個會好易跟唔上,我唔想我女讀到怕左,升到幾年級會多d科係英文呢,到時要應付升中呀,英文又好重要

我見保母車線路好廣闊,幾成左右學生住附近,多唔多 唔係35net入去讀 ...

BOBO6
你何在BK搜尋一下有關奉基的資料,好容易就可以知到奉基是一所好學校並且有愛心,再找日凸登到學校門口或自己住條村看看有無可以詢問的家長了解學校情況,你就一定有令你滿意的開心沒有找錯學校了,再講就會比人話硬售了,你自行找找答案吧!不過,最重要的是你想小孩子在小學成長中得到什麼及小孩子能力又有幾多是否可以適合一些谷的小學,希望你成功!

原帖由 BOBO6 於 10-6-17 16:20 發表
我女未住,升K2,不過我一早都諗,諗邊間好,我本身母校係這裡,DADDY 母校NET34農小,住就唔係NET34/35但又好近到時2間都要坐校車,所以唔知點選好,一定係2選1啦,
出晒名老師有愛心係點一回事,你仔班主任怎樣,我就係咁15/1 ...

BoBo6

唔好意思,很久沒有上BK,現在才覆你。

升中住址係兩者選其一。

net34同net35的升讀中學校網係一樣九龍城網。

屬九龍城網中學的都可以選。

‹ 上一主題|下一主題