用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 第一輪大抽獎係咪擇母校先
go

第一輪大抽獎係咪擇母校先 [複製鏈接]

醒目開學勳章

想請問一吓, 如果媽媽母校係農圃道官立上午小學, 而現住35區.

第一輪會唔會先擇母校, 第二輪擇同區.

但聽人講, 如果到時派得唔好, 而要叩門, 學校會見你唔係二次都擇佢, 會覺得唔夠誠意.

應該點做會好d呢 ?
   0    0    0    0

原帖由 Ivy.cheung 於 10-6-3 13:33 發表
想請問一吓, 如果媽媽母校係農圃道官立上午小學, 而現住35區.

但聽人講, 如果到時派得唔好, 而要叩門, 學校會見你唔係二次都擇佢, 會覺得唔夠誠意.

應該點做會好d呢 ? ...
if it is your 1st choice, you have extra marks to get admission.  No need to wait for lucky draw.  Unless you have other favorite.

醒目開學勳章 王國長老

如果母校揀得過, 舊生有分加, 咁咪揀lor, 記住如果好彩入左, 就唔會有得玩大抽獎 (咁你要自己衡量下)
如果好似我咁, 母校揀唔過, 咪直接填間心儀既學校lor, 得就得唔得就算, 再等第2輪, 到時叩門再算了
政府派位就係咁架喇.......

原帖由 Ivy.cheung 於 10-6-3 01:33 PM 發表

應該點做會好d呢 ? ...
‹ 上一主題|下一主題