用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 心急一問: 88 沙田循理會美林小學
go

心急一問: 88 沙田循理會美林小學 [複製鏈接]

agree, 佢o廿進取, 與人無關, 再者關人地學校咩事, 品, 咪就係高低立見

我知美循本是新翠循的下午校, 我之前幫我湊女的ee 佢個女係美循畢業, 這女孩中學入左祟真, 據ee 講新循有不少入循道衛理, 美循好似都有不少入祟真, but 是多年前了, e+ 就真係唔知

but ee 個女品格真是好好, 而且是很虔誠基督徒, 上到中學都很乖, so, 我覺得呢間學校品德培養不俗噃

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:06 發表

今日有家長派到美林,立即在人地門前勁鬧
她的排位是聖心、沙官、陳元喜,看來她要好好反醒自己的排位同派不到是不關美林小學的事

惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

態度正確
加油

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:25 發表

吓...咁又好似過份左d...我都係一聽到"循理美林小學"嘅時候自己扁扁咀啫....咁又唔關人地學校事嘅...
雖然佢係我第8志願...亦都會嘗試去叩門, 咁我返到屋企都去佢網站睇過....唯有同自己講....叩門唔成功..要讀循 ...
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

您2位係咪唔洗訓架 ??
maggie, 我之前識的聖幼家長今年都入到聖心, 來年有5班, so 今年競爭細d.   唔算太驚險了
恭喜晒

原帖由 maggie_tsui 於 10-6-6 09:11 發表
唉, 都唔知點解會一早醒, 不過絕對唔會係開心到訓唔著, hehe...其實今次只係有d有驚無險嘅感覺咋!
我琴日8:15就去到循美, 當時只有3個人等緊,我地係度果個男工友傾左一輪, (其間佢絕對無hardsell間學校), 傾完之後,  ...
‹ 上一主題|下一主題