用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 88 迦密愛禮信小學
樓主: babycherry22
go

88 迦密愛禮信小學 [複製鏈接]

Babytai,

我個囡都去左循理..美林轉迦密再轉循理新翠....哈哈我鐘意循理多一點啦.....近火車站...
其實我都覺得好少人講新循架.....我都想知多點...2010小一開四班.....升中派位okay睇都幾好
你地點解咁鍾意迦密....係唔係少些功課相比循理

原帖由 babytai 於 10-7-7 12:41 發表
哦...原來係咁...不過我都信相每間學校總有D好老師....當然有D比較.....老師嘅...希望佢地處理事件係對事唔對人啦...亦唔好會存在"偏見"呢樣野啦...我見個鄭書記都幾好人咁 ...

係呀.....新循係傳統學校我略略都知架...所謂"唔知好過知"的情況下就讀個間學校我諗會些....小囡讀聖幼...所以一定唔會揀聖小咁啦.....就係因為有朋友以前係迦密教..所以有少少唔想揀羅....不過我揀就睇地點啦(近火車站)學校間間都一樣(六年後又係唔知啦)小囡讀得好唔好又要睇佢自己啦....希望阿囡遇著過好老師啦....
自己都有好多朋友的小朋友...小學讀到書上到英中"中一就要留級兩年才升上中二"....亦有小朋友呂小, 聖小就讀....讀讀下要轉校(其實我好希望我阿囡中中等等就okay啦)

babytai,

我10號會返佢買校服....希望有機會認識你...

原帖由 babycherry22 於 10-7-7 22:37 發表

迦密功課都多,是讀緊的mama說,投訴了都少了
我不介意功課多不多,因你地都可在升小後同番而家k3的mama傾,間間咪又係多

我不選是有我的理由,我住新翠都看得多,我估曳的學生間間有,但要好好看老師點去教

選校是是個人選擇 ...
‹ 上一主題|下一主題