用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網結果討論區
樓主: donnelgirl
go

91校網結果討論區 [複製鏈接]

Hihi, everybody, I just coming, today going to 8 school la, so busy, we must try try try, never give up ar..... :)

原帖由 selina1109 於 10-6-7 09:14 發表
My son got禾輋信義學校, 第10志願, 而家努力叩門胡上同胡下, 希望有good result啦!

我個仔仲差過你,派13,我有個鄰居同亞仔同學都派呢間。
陰謀論,間學校小一、小二得兩班。聽人講,因為政府收舊學校塊地起樓 ...

好感恩, 我跨區入到培基
原帖由 BigPig 於 10-6-7 16:19 發表
培基20分易入嗎?

我都係, 好開心大家是同學仔

原帖由 jojoalex 於 10-6-6 12:20 發表
我派到第一志願沙呂,好開心,有無其他同學仔呢?

原帖由 BigPig 於 10-6-7 16:19 發表
培基20分易入嗎?

我想我女女較好彩,因我見有其他同學仔二十分第一輪都入唔到

原帖由 hihirita 於 10-6-7 17:18 發表

我個女抽到胡下,聽講無胡上咁好,但唔知咩程度,有無人可以俾意見?

原帖由 Hunghungmama 於 10-6-6 22:55 發表
我仔仔都係派左13志願-信義, 我一見到張名單, 即時喊左出來。我而家都好驚。如果叩門不成功都唔知點好

去叩蕭漢森&主風~
上年見好幾位同學叩親呢兩間都中!
起碼點都好過讀信義!

我鍾意蕭漢森架!不過我首輪中左第二間咋~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

原帖由 suetyuki 於 10-6-6 23:47 發表
yes,net91,主風好似好勁同多homework,

梁鉅鏐一定多過主風!

因我美容師個女之前讀梁鉅鏐,
因功課太多,所以轉大埔田家炳!

主風唔算多功課!
因我個仔以前補個間補習社,好多主風人!
但聽d同學仔話學校飯好食~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

王國會長

我都去了七間了,希望得喇。唔得都要接受現實。

1st Choice, 一呂, same as you.

原帖由 slau 於 10-6-6 13:28 發表
好開心,1st Choice, 一呂。

原帖由 hihirita 於 10-6-7 17:18 發表

可否詳細講下你個case﹐點入????

謝謝
原帖由 may123 於 10-6-7 18:56 發表

第一輪自行派位入唔到, 第2輪甲部再填番培基, 好好采咁抽到, 感恩
原帖由 KOC 於 10-6-8 09:39 發表

可否詳細講下你個case﹐點入????

回覆 1# hihirita 的文章

so good, I want to put this as 1st choice next year  as well

原帖由 joeymak 於 10-6-5 23:29 發表
my girl teacher say she can meet more high level school, you know this school?? i knowit before 10 years is ok, but now...... i will knocdoor to 5-6 school on next weeks, how about you??

quote]原帖 ...

我都會去叩門,但可能只會去胡素貞.努力加油啊!!!!!,唔好灰心啊

我同你一呀!今日都去註察。見到d家長面口唔係好開心!
原帖由 蘑菇 於 10-6-6 11:33 發表
My son got禾輋信義學校, 第10志願, 而家努力叩門胡上同胡下, 希望有good result啦!

王國會長

我個仔如上文所講,派十三禾輋信義。之前同老公去視察,真係未接受到。

我聽人講間學校有好多特殊需要既學生,而且佢網頁都有寫有自閉學生。我呢兩日係咁上網都搵到呢間學校既評語。你都係好似我咁四圍搵下第二D學校。

我個仔星期六去胡上、下面試,你可以考慮胡下,容易入,因你睇個網頁佢都收得唔好,不過有胡素貞個招牌點都好過信義。

祝你好運。

我仔被派到博康村田家炳小學, 好唔開心 ,
請問此校是否好的, 屬於band 1 or band 2.
蕭漢森, 朱正賢, 田家炳 邊間好D呢?

醒目開學勳章

原帖由 selina1109 於 10-6-8 16:22 發表
我個仔如上文所講,派十三禾輋信義。之前同老公去視察,真係未接受到。

我聽人講間學校有好多特殊需要既學生,而且佢網頁都有寫有自閉學生。我呢兩日係咁上網都搵到呢間學校既評語。你都係好似我咁四圍搵下第二D學校。

...

可否講下你第一二三意願是什麼??

祝你小朋友考到好學校!!

有話有八成既學生入到首3志願, 但其實所謂既首3志願未必係父母鐘意既學校, 因為如果首3志願揀得太幟熱, 如果唔中就會入到好後面既學校, 所以第3志願都未必係好
‹ 上一主題|下一主題