用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網結果討論區
go

91校網結果討論區 [複製鏈接]

我亞仔入左梁鉅鏐, 但都會去其他叩門,

有冇人知呢間學校好唔好!!!!!!!!!!!
   2    0    0    0

唔中既唔緊要啦, 繼續努力叩下門可能有機會呢!!!!!!!!!

原帖由 joeymak 於 10-6-5 17:16 發表
you better than me ar, i get 崇真....

崇真唔好咩???咁你有冇其他action

原帖由 joeymak 於 10-6-5 23:29 發表
my girl teacher say she can meet more high level school, you know this school?? i knowit before 10 years is ok, but now...... i will knocdoor to 5-6 school on next weeks, how about you??

quote]原帖 ...

我都會去叩門,但可能只會去胡素貞.努力加油啊!!!!!,唔好灰心啊

有話有八成既學生入到首3志願, 但其實所謂既首3志願未必係父母鐘意既學校, 因為如果首3志願揀得太幟熱, 如果唔中就會入到好後面既學校, 所以第3志願都未必係好

回覆 105# hoikiuqq 的文章

1. 我都係星期六都去胡上,
2. 我會比亞仔試下入1C的普通話班

大家知唔知梁小既返學時間好似比其他小學早

回覆 113# hoikiuqq 的文章

註冊果日我問過學校老師, 佢地話要7:30要返到學校啦, 咁要6点起身

回覆 123# Andywoofung 的文章

1.可唔可以再講下其他小學既排名及谷功課
2.可唔可以講一講梁小

回覆 119# hoikiuqq 的文章

小學都有拔尖班,未聽過TIM,係唔係(精英班)咁解

回覆 131# hoikiuqq 的文章

你果然做足功課, 咁早就問晒D資料, 其實我係第3志願入左, 開頭都唔係咁開心, 因為我對梁小都都係咁認識, 但係呢好多家長都話佢好, 先至放心

回覆 135# Andywoofung 的文章

好多謝你既回覆, 你本身係沙田住左好耐啦,???定係你係教書

回覆 144# Andywoofung 的文章

唔通係社工,ANYWAY THANKS!

回覆 187# selina1109 的文章

我明日到胡上INTERVEIW.胡下我無去叩門

回覆 198# pineapple0983 的文章

唔係玩遊戲咩, 要講事. 我都唔知TIM,係唔係講普通童話故都可以啦

有冇人收到胡素貞叩門成功的消息啊

回覆 266# fa_fa 的文章

梁小係唔洗in,你留電話比佢, 有位佢會call你去註冊

大家唔好係度嗌交啦, 我開呢個topic本來係想比大家溝通啊, 交流下消息, 大家都好緊張小朋友, 但係每個人既價值觀都唔同, 無謂要人地同意自己!!!!, 大家不如傾下開學要做咩準備好過啦!!!!!!!!!!!!

回覆 417# Namson 的文章

我都係咁諗, 我揀沙呂係因為佢8:30先上堂, 而校車8:00到我屋企樓下, 但係最終都唔中, 而家唯有寄望梁小啦

回覆 549# pisces37 的文章

梁小好d,我亞你今年都係大抽獎入左梁小, 本來我都好唔開心因為我都梁小唔認識, 以為佢唔好, 所以一直唔開心, 但直到昨日
我去左一間補習社, 因為亞仔係果度讀珠心算, 咁我就係度等交學費時, 我問左果度既老細,第一€城d小學佢點睇, 因為佢係第一城開左補習社成20年, 佢開頭就問我係想做咩媽咪, 佢話如果讀沙呂,一呂唔可以唔跟佢d果功課, 仲會痴線tim,咁佢就叫我揀梁小, 我就問點解唔揀胡素貞,佢話梁小既成績係好過胡小佢地做過測試比梁小既卷比胡小既學生做, 胡小既學生得七十幾分,相反梁小做胡小既卷有九十幾分, 佢話我知梁小係好野來既, 我而家都唔知係唔係好野, 但我對梁小既信心比前強好多, 而家可以放心比亞仔去讀, 亦都唔會再搵其他學校啦
‹ 上一主題|下一主題