用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英文/普通話 interview 的 KG
go

英文/普通話 interview 的 KG [複製鏈接]

原帖由 9284 於 10-6-7 15:39 發表
其實小朋友響屋企用pth溝通, 佢好少比feedback我 (甚至無feedback), 佢未必唔明, 但係就唔多願彩你, interview時如果佢又唔多彩老師, 都未必代表佢係唔明o者, 如果小朋友in時無反應, 如果家長可以用流利pth同老師溝 ...

你既推理都有d根據。
幾年前某幼稚園副校話:
家長大多喜歡英普班;但學校希望英普班d小朋友學習事半功倍;父母/家庭以PTH為母語係有d優勢;但你個似乎不適用於以上例子。

原帖由 LittleKiwi 於 10-6-8 13:19 發表
其實答岩晒所有問題都唔代表必收, 答唔到問題亦唔代表實無offer架, 間間學校收生都有自己標準, 例如kv 會考小朋友唱隻歌, 有d唱到天花龍鳳都唔收, 有部份根本一句都無唱又收左, 所以唔好太著重小朋友究竟答得岩唔岩 ...

信不信由你:
Interview個老師o個分鐘鍾意你個小朋友咪得米囉。無得解釋。
好似公司請人in人;有d人未坐底就知道唔會請。唔合眼緣卦?
(好彩我唔係教幼稚園...)

原帖由 陳皮爸媽 於 10-6-8 16:26 發表

"小朋友一個人肯入去唔喊, 行得番出來
身為父母都已經當佢win左" 絕對無得頂啦, 好勇敢...
我個仔而家23個月, 隻手仔拖少陣都無安全感.... ...

咁考PC就有d危機...
‹ 上一主題|下一主題