用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓!
樓主: hw1115
go

2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓! [複製鏈接]

HI, Shirley73a & 杰杰 mama,

澳洲國際聯校學科評估

您地學校P.4就去考啦?
我地P.5 才有得考.

HW1115:

我地好似有50% BAND 1生,咁33/159應該算係BAND 1中掛(如果佢唔跌既話,冇人知)

我仔今年冇報,撞正有比賽..........

(我未知你個讀邊間?????)

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 12:49 發表
HW1115:

我地好似有50% BAND 1生,咁33/159應該算係BAND 1中掛(如果佢唔跌既話,冇人知)

您又估吓? (Hang Hau)
您會唔會讀它既中學?

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 12:49 發表
HW1115:

咁33/159 即係入 Class E, right ?

我地考頭個64名都會平均分入2班精英班,冇分大細
我唔會讀佢間中學

(都係年年TV籌款個間?
OR 近醫院個間?)

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 14:07 發表
我地考頭個64名都會平均分入2班精英班,冇分大細
我唔會讀佢間中學

(都係年年TV籌款個間?
OR 近醫院個間?)

兩間比您choice , you will select which one ?
我唔會讀佢間中學 >>>>>>>>>> Why ?

2間都唔揀,我仔讀唔到呢D學校,佢會日日喊住唔返學.

如果你係BAND 1,你都唔會揀間BAND 2黎讀掛,何況係TKO.............我多數會用沙田個地址抽,是但一間都好過TKO多多聲

原帖由 hw1115 於 10-7-15 14:17 發表

兩間比您choice , you will select which one ?
我唔會讀佢間中學 >>>>>>>>>> Why ?

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 14:24 發表
2間都唔揀,我仔讀唔到呢D學校,佢會日日喊住唔返學.

(Why ? 會日日喊住唔返學? )

如果你係BAND 1,你都唔會揀間BAND 2黎讀掛,何況係TKO.............我多數會用沙田個地址抽,是但一間都好過TKO多多聲
...

用沙田個地址抽 ? 到時住Shatin ?
咁您同學校講了沒有?

要有住址證明唔難(我媽住沙田)

1.我仔唔可讀D太多功課既小學
2.我&我仔都接受唔到咁多默書測驗考試

我諗我知你讀邊間,你地間學校多數都搵D P.5/6去比賽,好少機會俾低年班出外面比賽

原帖由 hw1115 於 10-7-15 14:34 發表

用沙田個地址抽 ? 到時住Shatin ?
咁您同學校講了沒有?

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 14:50 發表
要有住址證明唔難(我媽住沙田)
1.我仔唔可讀D太多功課既小學
2.我&我仔都接受唔到咁多默書測驗考試

我諗我知你讀邊間,你地間學校多數都搵D P.5/6去比賽,好少機會俾低年班出外面比賽
...

我小朋友什麼課外活動都沒有參加, 所以我唔知道,
您又會知既?

入學校個網,校外比賽個PART就睇到邊D學生攞過D咩獎,只有5/6年級既名

你地學校算係讀書型學校,我仔唔岩讀,佢一定唔係讀書第一個類,做阿媽既就係知佢讀書唔得,咪搵其他野俾佢LOR
(呢代做人阿媽真係頭都痛,都唔知日日死幾多細胞)

原帖由 hw1115 於 10-7-15 15:04 發表

我小朋友什麼課外活動都沒有參加, 所以我唔知道,
您又會知既?

醒目開學勳章

我哋P3就去考啦. 不過今年我無報英文, 報咗數學和科學.

原帖由 hw1115 於 10-7-15 11:58 發表
HI, Shirley73a & 杰杰 mama,

澳洲國際聯校學科評估

您地學校P.4就去考啦?
我地P.5 才有得考.

醒目開學勳章

杰杰媽 : 沙田崇真好嗎 ?  我鐘意佢交通方便, 千禧校舍

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 15:13 發表
入學校個網,校外比賽個PART就睇到邊D學生攞過D咩獎,只有5/6年級既名

你地學校算係讀書型學校,我仔唔岩讀,佢一定唔係讀書第一個類,做阿媽既就係知佢讀書唔得,咪搵其他野俾佢LOR
(呢代做人阿媽真係頭都痛,都唔知日日 ...

原帖由 杰杰媽媽 於 10-7-15 15:13 發表

(呢代做人阿媽真係頭都痛,都唔知日日 ...

我阿仔由返n1 開始, 什麼都唔去學,
我唯有指望佢既學業成績啦!

原帖由 雪文 於 10-7-15 16:16 發表
杰杰媽 : 沙田崇真好嗎 ?  我鐘意佢交通方便, 千禧校舍

您又有興趣沙田?

醒目開學勳章

自行全港九都可以去加, 所以好多中學要睇

原帖由 hw1115 於 10-7-15 16:52 發表

您又有興趣沙田?

原帖由 雪文 於 10-7-15 17:01 發表
自行全港九都可以去加, 所以好多中學要睇mouth:" />

我最多睇埋Kwun Tong area.

沙田崇真係沙田頭5間最多人報
對我地TKO人黎講難度太高啦,我諗住報D   band 1尾第一

原帖由 雪文 於 10-7-15 16:16 發表

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

早晨 !
‹ 上一主題|下一主題