用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓!
樓主: hw1115
go

2011年9月升小六既媽咪入來CHAT 吓! [複製鏈接]

嘩)))))我個仔都係升小五, 但書費平你一平喎.

原帖由 sasalee 於 10-7-9 12:09 發表
我囡收左小五書單啦, 共57本,九折後 $2386-, 節節上升!
剛派了成績表, 最差一課普通話得D, 真係水浸眼眉, 唔搵補習都唔得,

唔係馬! 小四都過咗, 無谷個仔喎, 真係後知後覺, 咁呢個暑假可以做d咩黎幫吓小朋友呢? 各位mami 有咩法寶? 你地點様預備呀?

原帖由 CrabPincers 於 10-7-13 16:20 發表

都係同一間學校會方便好多
我估, 吾係小五先黎谷架啦, 係小四谷架啦, 我就係d 後知後覺既人, 小四, 五還係樹老老定定, 到第一次呈分試衰左先知閉家火

再谷, 谷極都係band 1 中law, 都係靠抽獎架咋

小五, 你不進 ...

昨日同d 同事吹水, 原來佢地日日都自己出題目比小朋友做, d test exam paper 又會改頭換面再做, 嘩, 我話小朋友咪好辛苦, 佢地仲話個個mami 都係咁做, 佢地小一, 小二咋, 可能讀名校要谷啦.

但我自己唔 buy 呢套, 我覺得做曬功課, 日日都有三數様功課架ma, 預備埋默書, 已經好好, 我連書都唔洗囝囝溫, 有餘時間就用黎玩.  其實己經無咩多餘時間啦.
‹ 上一主題|下一主題