用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 18 (南區)...有冇人可以分享下!
go

net 18 (南區)...有冇人可以分享下! [複製鏈接]

Sorry, what is

海寶

原帖由 kk923 於 10-6-7 23:46 發表
即係南區! 自行時已抽到了! 海寶! 你呢?

回覆 9# 920pp 的文章

請問仲有冇那一段報紙的報道

同埋多唔多人由十八網轉別的區域去大抽獎

請問聖伯多祿跟置始那一間較好

聴講聖伯是band 1 學校,吾知真定假

同埋net 18 校網那麼弱,尤是中學,大家會吾會轉網還是有別的部署嗎
原帖由 kk923 於 10-6-9 23:43 發表
嘩...............睇到你就真係開心, 兩個仔都派到間0甘好既中學!
冇幾可, 18區有0甘多回應,希望多D過來人比多D資料就好啦!

Aberdeen 聖伯

原帖由 920pp 於 10-6-10 10:51 發表

請問你講那間聖伯?因為有幾間

如果男仔的話,我想知十二網較十八網優勝的地方

我想十二網會是軒上,軒下,華仁上,華仁下,聖若瑟下共五間。而st Joe ,華仁會是超超多人報,吾知值唔值博。

而十八網則有田始,置始,南官,聖伯,級數相比十二網可能有些距離,但競爭可能細啲。吾知係咪錦想?

但另一問題始終南區中學較弱,尤是少英中
原帖由 LittleKidult 於 10-6-10 11:52 發表

ssc 唔使錢, 因為係未轉直資前入既, 貪佢地方大, 空氣清新, 週圍冇乜誘惑, 但感覺學校係純文化學校..... 有d同學極有錢, 但好多都係普通家庭
spcc 有學費減免, 申請簡單, 同學一般係中產, 都有少數好有錢, 但都有低 ...

如果這樣講,南官咩仲好過田始?

南官同香官比,那間會好尼?

謝謝
原帖由 ernestchow 於 10-6-21 23:14 發表

南官要有心理準備英文會幾深,佢地用星加玻國際學校套教材,派位又好,精英班男多入kings,女入比利羅氏.聖心,環境又是千禧校舍,幾好呀
‹ 上一主題|下一主題