用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 明天考試了!
go

明天考試了! [複製鏈接]

終於到了,再過多一個星期,就真真正正的放假了!起碼有足足兩個多月的休息,不用溫書,不用早起,不用趕功課.我每年都係等這個時間.

下年我會好慘,因細仔都升小學了,所有的一切,都是雙份(double)的.前景都幾嚇人.......

anyway,祝大家身體健康,考試滿意!
   0    0    0    0

原帖由 cathy-tse 於 10-6-9 22:55 發表
Please check pm.. thanks

Please check pm too.

原帖由 Little_cy 於 10-6-16 13:59 發表
yeah.. 一於玩玩玩, 阿女仲攪笑, 琴日放學打電話比我, 問我有冇放低習作比佢做... hahahhaaa

亞女今日剛剛考完TSA,終於都鬆晒!
而且居然沒有功課,真係正.....

原帖由 Little_cy 於 10-6-18 23:02 發表
TSA? 難吾難呀.. 出年到我個女喇......

我本人對TSA,原全沒有感到壓力.因為成績不for 自己的孩子.
而且在小三時,老師不有為這個TSA加入一些原素,好讓他們打好基礎.平時做TSA時,還可以當溫書,都不知幾好.相反,小女在考前一日,就偷偷告訴我,她對TSA有少少驚囉,我就告訴她,做回平時就ok,因為我們平時的底也打得頗ok!
所以,你只要配合老師,TSA沒有難度的.
‹ 上一主題|下一主題