用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 明天考試了!
go

明天考試了! [複製鏈接]

醒目開學勳章

個女終於可以休息,希望下年改3考小朋友會比宜家好D,唔駛咁密去應付測驗考試,多返小小時間,宜家想快D 19號聽下學校新安排係點.
我近E個月開始識冇咁緊張,諗返個女重有10幾年書要讀,小學只係其中一個小小過程,求其佢唔好太差就算
原帖由 vanyau 於 10-6-9 15:14 發表
終於到了,再過多一個星期,就真真正正的放假了!起碼有足足兩個多月的休息,不用溫書,不用早起,不用趕功課.我每年都係等這個時間.

下年我會好慘,因細仔都升小學了,所有的一切,都是雙份(double)的.前景都幾嚇人.......: ...

醒目開學勳章

考完就唔好諗 我唔諗架 la,由佢,都考左,我個女今次一定冇頭3名,不過我由佢,只要佢keep到中上就OK,我驚比佢太大壓力佢會唔鍾意讀書
我咁多科係 listening唔駛擔心,佢次次都滿分,最擔心中文作文
原帖由 Little_cy 於 10-6-10 13:34 發表
polarbb
your daughter should be ok , she is vy smart nei.

today listening exam, my daughter said she not did well in one part... wa wann....

i will also go on 19 june, let c if we can meet

醒目開學勳章

聽講話上早半個鐘係因為比多D時間小朋友食飯.如果係都OK
原帖由 Little_cy 於 10-6-10 17:38 發表
我就同你掉轉...  

醒目開學勳章

都係其中一個今年會讀P1的 mami同我講,佢話去註冊時問學校,學校答佢話因為想比返多小小時間小朋友食飯.唔知係米.
原帖由 TinHay 於 10-6-11 18:05 發表
I heard the extra 35 min is another class lesson.....

醒目開學勳章

考完啦考完啦!!!!!!!
一年級今個星期都唔駛返學,同個女去癲返下先,今晚出去食飯慶祝
‹ 上一主題|下一主題