用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 2010年浸信聯小一新生
go

2010年浸信聯小一新生 [複製鏈接]

我囡囡來自迦南幼稚園(荃灣), 浸信聯是第一志願.

原帖由 movicta 於 10-6-9 17:07 發表
你的小朋友來自那間幼稚園, 浸信聯是你第一志願嗎?

我都幫囡囡報左用普通話教中文呀! 因為對於佢地既寫作
真係有好大既幫助, 而且我覺得小朋友既吸收能力好強
所以一D都唔耽心.

原帖由 movicta 於 10-6-21 23:16 發表
上星期家長會, 校長都未有足夠時間介紹普通話班, 但我都報了, 不想大家志願如何?

我都唔知呀! 不過校長講過只有三班用普通話教,
所以我相信如果有太多人報既話, 咁就可能要用抽籤決定.

原帖由 chrisitne 於 10-6-22 13:27 發表
我有報普通話班, 因為亞仔幾鍾意普通話.
小朋友細細個開始會學會容易的.

學校點樣決定學生入普通話班??

唔好耽心啦! 其實只要你小朋友既底子係較好的話,
我相信唔會有問題既. 雖然我都聽過有傳聞中最差d
學生會被召見, 但我覺得如果你宜家已經咁耽心既話,
咁黎緊呢六年點算呢?

原帖由 googoo 於 10-6-29 10:27 發表
好緊張呀, 唔知阿仔派咩班呢?會唔會有舊同學一班呢

又有d 擔心,唔知阿仔會唔會被召見呢 (傳聞中最差d 學生會被召 wor)  

我囡囡入左1E 班呀 !

原帖由 deyond 於 10-7-6 00:35 發表

係女呀...入唔到普通話班啦...亞囡係1A班呀..

我想要呀!  請PM俾我, 唔該晒!~

原帖由 Leung2010 於 10-8-1 18:52 發表
Hi, 各位聯小一新生, 大家好, 小女有小一舊書準備遲些捐回學校, 如果你們想要, 可聯絡我取 (事先聲明,是舊書啊!)
‹ 上一主題|下一主題