用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等待的心聲
樓主: saiwai
go

等待的心聲 [複製鏈接]

我的小朋友係1月大囡,初初我還佷有自信地報了7間kg,又帶女兒上了半年面試班,但是結果只是一次又一次的失望,只有一間自己作後備的收了,每日都等電話睇有冇miss call,佷失落及自責,等待了數月終於有好消息,首先想多謝!
Charlotte_mom,hugub的資料及幫助!但係我知道現在還有佷多小朋友沒有學校收,希望在此呼籲一,如果有些媽咪還未能決定得到選那一間學校的時候,請妳們盡快決定及放回那些學位出來!因為佷多人到這一刻每一天都為自己的小朋友而等待,而這種等待可以說是折磨,我們亦都要以自己的行為作榜樣來教導我們的下一代,可能不是人人聽只是有感而發.
   0    0    0    0

原帖由 bobo-mammy 於 10-6-10 09:01 發表
Hi saiwai,

多謝你的分享及呼籲, 我都希望可以好快有好消息.

My e-mail : [email protected]

Thanks.

bobo-mammy,
你繼續努力啦!不要灰心,你的感受我是佷明白的,如果你有需要可以再聯絡我.

還未收到消息的媽媽請妳們不要放棄,為了下一代妳們要盡力爭取,結果雖然不能由我們控制,但如果盡了力亦可說是無悔,希望你們的小寶寶都能入到心儀的幼稚園.

近日我有兩位朋友都收到waiting call,希望大家有機會啦!收到好消息後記住上報喜呀!

原帖由 eggmama 於 10-6-22 13:54 發表
今天收HY通知7月初開新生註冊會, 每月學費扣學劵後$600! 因之前留位費是$500, 所以今次交9月學費只是$100.

不讀者請不要用所謂少少錢霸佔寶貴學位! ...

Hi!eggmama,
恭喜你!你小朋友入到HY,我十分喜歡此校,可惜同我囡囡無緣.

bobo-mammy你用誠意打動,睇得唔得,為自己小朋友的將來厚面皮d都要試!

原帖由 bobo-mammy 於 10-6-22 15:24 發表
我都係冇消息!

原帖由 tongl 於 10-7-2 01:05 發表
多謝saiwai媽媽, 你真的很好人, 自己小朋友找到心儀學校都對我地呢D仲等待嘅媽媽講說話, 呢個真係我心聲, 亦好多謝其他肯放棄讓出學位的好媽媽, 我衷心多謝你地啊!  我囡囡8月出世, 表現唔夠大B好, 現在都係D後備學 ...

Hi!tongl,當還未開始面試的時候我和老公都已經諗好晒選校的先後排位,雖然很多事情已經計劃好但結果不能控制!在我收到學校有位的通知時,我立即和我老公講我要出這個話題,我老公還笑我傻,這段等的日子很難受!我知老公雖沒有講出口,但內心一定也不好受,而我老公即晚巳寫好退學信,還在等候的媽媽我祝妳們的小朋友都能找到合適的kg加油呀!!!

最近有朋友後到MS,KV,SC,KM的call waiting希望大家快些收到好消息上報喜!
‹ 上一主題|下一主題