用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 P.5 呈分試壓力好大,大家一齊分享吓
go

P.5 呈分試壓力好大,大家一齊分享吓 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 super11mum 於 10-6-11 09:35 發表
阿仔P.5 呈分試壓力好大,不過壓力好大果個係我,大少同平時一樣,鍾意就讀,唔鍾意時就........

雖然老師經常提佢地班同學呈分試重要,但我覺得佢地好似唔多緊張,可能佢地緊張咗我地都唔合知,不過我眼見都係阿媽緊 ...

me too !   反正試都考完, 其實考成 點, 我都估到七七八八啦, 因為仔仔太多唔小心, 成日提佢現在辛苦d, 將來會過得舒服, 但佢明, 可惜做唔到

醒目開學勳章

原帖由 littlecat 於 10-6-14 11:05 發表
我今日心情好緊張, 囡囡上星期五剛考完呈分試, 今日&聽日都係覆卷日, 我都好驚囡囡失手, 皆因佢中文&英文都係麻麻地, 我而家個心卜卜跳, 仲好擔憂添. 但昨日我問囡囡派卷驚唔驚, 佢話唔驚喎, 佢睇嚟好似冇乜野咁, 希 ...

係呀, 話唔驚就假(係我) , 仔仔明天派卷, 佢科科都係差小小就唔合格, 所以今次希望佢唔好見紅....出年再努力追

醒目開學勳章

原帖由 亞菊 於 10-6-14 12:18 發表
我個囝中文唔合格,仲係欠十幾分先合格。英文合格多少少,數學ok。
我勁唔開心,鬧足佢成日,最后自己頂唔順,喊左出黎。
真係唔知點算!? ...

唔好咁呢! 其實中文真係好難溫, 我仔仔一樣, 佢考完中文番來已經講左好深, 我已估佢唔合格啦, 平時佢乜都話識, 最後得6字頭, 現在已比左心理準備我... ,仔仔仲係今年呈分
‹ 上一主題|下一主題