用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 拔萃小學和喇沙小學的選擇
go

拔萃小學和喇沙小學的選擇 [複製鏈接]

咁有10個位都唔錯呀, 仲有英文教學, 就算第時唔係頭10名都仲有一定競爭力.

其實都睇下搏邊間, 一定 lasalle 多人報名, 所以相對DPS 機會高d, 你地認為如何呢?

回覆 34# mow-mow 的文章

但我地係christian, 如抽LS 又冇分.
但我老公係LS college 畢業, 對DPS有偏見, 唔鍾意wor...

回覆 44# lauerica 的文章

其實牧愛係該區都是不錯的選擇, 都係聖公會.

回覆 46# VKwan 的文章

係呀!佢地d old boy 對學校歸屬感好強, LS 同 DBS 正死對頭, 哈哈!

回覆 71# DaddyX 的文章

請問在哪(教統局web)可搵到你所提及的資料呢?

唉!如果讀到其中一間緊係好啦, 但自行分配只可選一間, 所以都要選擇其中一間, 所以先要比較一下.

原帖由 Daisy媽咪 於 10-6-16 13:17 發表

其實兩間都係好學校, 何必分高低. 如小朋友有機會讀是但一間都係好事吧!
不過想提一句, 不要只看教書, 要參考 仲要睇埋埋學校工作紙, 因為 好多課程會係工作紙上, 書本係睇唔到既! ...
‹ 上一主題|下一主題