用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖三一堂小學 有冇媽咪決定入讀聖三一? (part 2)
樓主: yy13
go

有冇媽咪決定入讀聖三一? (part 2) [複製鏈接]

叮叮噹噹

我仔寫d 考試日期寫到唔清唔楚
有d 又無寫
想問下
中文 / 普通話口試係幾時
中文係咪無預默
英文pre-dict 係咪星期二 (4 jan)
8th dict 係咪照番平時星期四
音樂考唱歌唱邊幾首
吹笛又考吹咩

我睇佢本手冊睇到我.........
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

叮叮噹噹

我連d 功課都要諗下先知佢寫咩

普通話10/1口試 (係咪冇張紙跟住讀?) 上次都開始無範圍喇
聖經金句ch.6-10課 4/1
HG Quiz 5/1
Oral start 6/1
Eng dict 6/1, Predict 11/1  我仔2個dict 都寫左4/1, 不過我都覺得無可能, dict 8 明明寫左係6/1, 點會dict 8 都未默, 4/1 就pre-dict
Listening 12/1
音樂唱歌 ch. 5-7 4/1
笛 p. 29 11/1  係咪吹晒成首歌
樂理 ch. 5-8

中文課文今次係背默
我估所以無預默掛

我今次都估計錯誤d 時間
同無諗過咁多功課  
所以之前幫佢報左3日ymca day camp
我地無咩出街
只係星期六去左美食節
尋日先做晒假期功課
但聽日已經星期三
都唔知溫得邊樣先

岩岩仲講緊話今次假期多功課 (14樣)
但原來對比出面d 學校已經濕濕碎
o係另一topic見到其他家長講緊2x至40+樣不等  
o個d 究竟係咩學校
好可怕  

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2265502&extra=page%3D1

原帖由 叮叮噹噹 於 10-12-29 10:41 發表
yy

阿仔話係吹晒成首歌喎

我仔話有30樣功課, 唔知佢點數, 我仲未check, 佢話而家得番一樣未做...

我都唔知佢點溫, 樣樣都未開始 ...

bk 尋晚唔知攪咩
打乜都出唔到  

叮叮噹噹

30樣咁多
唔好嚇我呀
我數左好多次都無咁多

你有邊晚會o係屋企
你有時間就
等我對下係咪我仔又寫漏
同埋HG quiz 我都想問下你

原帖由 叮叮噹噹 於 10-12-29 10:41 發表
yy

阿仔話係吹晒成首歌喎

我仔話有30樣功課, 唔知佢點數, 我仲未check, 佢話而家得番一樣未做...

我都唔知佢點溫, 樣樣都未開始 ...

bb2wong, 叮叮噹噹

我咪仲慘
我o係屋企叫到口水都乾
我仔都係咁hea

原帖由 BB2WONG 於 10-12-29 11:57 發表
我個仔都一樣,HYPER TEST 寫 TEST:4,19,23,但4都未教,佢跟住又話可能係14或24??? 14未做、24測左,叫佢問人又咿咿呀呀

我琴日先開始睇佢家課冊,好多TEST、PRE-DICT及預默係番去那個星期,不過我細仔到呢刻為止都未做晒功課,剛打 ...

all

Happy New Year

&

Wish your dream comes true !!

叮叮噹噹

樂 p. 28-29 >>> 我仔寫p28-28  
TSA 進階閱(一, 二) >>> 無寫做 (一) 或 (二)
說話 (三, 四) >>> same
RS 2x1 >>> same
HW P.28-32 >>> same
HG P.14 Corr ch.2 >>> 無寫corr 邊個ch.
Pen C Dict4x1 Exam 1x1 >>> same
GR. P. 31-32 Corr. P. 29-30 >>> same
TB P. 30-31 >>> 我仔寫p30-32
WB P. 40-46 >>> same
ESM P.32-37 >>> same
TSA 試卷(二) >>> same
常作(四) >>> same
常作全改 (中/英) >>> same

HG quiz 我仔係12月15日o個日寫落手冊
佢寫左ch.2, 6, 7
但我睇考試範圍又無ch.2
所以都唔知寫得岩唔岩
另外
英常考試範圍
ch.7 係咪唔駛考呀
我見已經教左但範圍又無寫喎

叮叮噹噹

總之旨意我仔真係太陽o係西邊升起  
等星期二見到區老師再問下先

原帖由 叮叮噹噹 於 11-1-2 13:27 發表
yy,

HG quiz我仔係15/12, 手冊直頭冇寫

英常Ch7冇寫要考, 應該就唔駛考, 不過都係問下老師穩陣..  

話咁快又放完十幾日假期
跟住就準備考試
大家努力加油
之後又準備放cny

原帖由 叮叮噹噹 於 11-1-4 22:21 發表
yy,

阿仔個心情仲係放緊假, 一d都唔覺就黎考試...嘔血...  

原帖由 叮叮噹噹 於 11-1-4 22:21 發表
yy,

阿仔個心情仲係放緊假, 一d都唔覺就黎考試...嘔血...  

bb2wong, 叮叮噹噹

其實係咪真係d 仔會難攪d
我仔咪又係溫到考試前1晚都仲未攪掂
假期已經無咩出街
都唔知點解溫得咁慢 :;pppp:
溫1個鐘就hea 左1半
休息時間多過溫習

bb2wong

2公子好攪笑
仲咁心水清記得咁多條無做  

原帖由 BB2WONG 於 11-1-14 14:01 發表

臨急如果抱到佛腳都無問題,我細仔溫左中文成個星期,琴晚同佢默詞語都仲錯12個字。
剛才佢打比我話好有把握攞到80分,只係第一頁無做3題、第二頁無做1題、第三頁無做2題、第四頁無做2題同第5頁既作文無夠時間完全無做???
...

m8 and all

我地隔離班都有個同學發高燒入左成個星期醫院
呢排除左天氣凍之外
d 菌都好勁
總之大家小心身體

原帖由 MMM888 於 11-1-17 13:57 發表
ALL

好耐無入來,
我個女上星期五病左發燒,
無考中文.
今朝打比老師問下點補考,
佢話原來星期五個日有成5個小朋友無返,
有個仲入左醫院.真係陰公.

希望大家都保重身體,呢排實在太涷. ...

始終走唔甩
要中o既始終要中
終於輪到我仔
一落校車
叔叔同ee 已經話佢有燒
依家食住退燒藥頂住先
晏d 先去睇醫生

叮叮噹噹

就係好彩考完試
唔係又係麻煩
不過我都預左遲早輪到佢喇
我地班中有幾個中招
我知道o既有一個直情病緊攞左醫生紙都照返學考試
我都唔明
雖然要打折
但又唔係無得補考
點解都比個小朋友返學散播細菌  
依家都係p3 o者

原帖由 叮叮噹噹 於 11-1-19 15:20 發表
yy,

好在考完試, 咁要俾佢休息多d, 飲多d水, 希望快d好番!

testing

我終於都留到言喇  
‹ 上一主題|下一主題