用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 有無媽咪收到德望電話, 叫你去second interview? ...
go

有無媽咪收到德望電話, 叫你去second interview? [複製鏈接]

很開心,今早阿女都應邀前往 interview,最終都收o左讀下午班
回想舊年 11月被 reject 了,連 waiting 都無,到而家最終都收o左,呢個遲來的喜悅實非筆墨所能形容。

原帖由 SaladSiu 於 10-6-15 15:32 發表

Can you share why they take you again after they have rejected you last year ?  Did you write a lot of letters or making a lot of phone calls ?

前後共寫了四封信,每封內容不同。

原帖由 twinsstar 於 10-6-15 15:44 發表
congrats!!

原帖由 sheffield 於 10-6-15 16:15 發表
好鄧你開心呢!

多謝你地!

原帖由 lovelyJade 於 10-6-17 16:22 發表
我個女係上星期IN K2,仲即時收左,原先都係被reject的,失望到暈,而家簡直有種失而得的心情,雖然收左下午班,但無所謂啦!之前都寄左兩封信,可能係敢至再call番我. ...

恭喜你!的確係開心到暈
現場所見,唔係逢有 second in 都會收的,我當日都見到有幾個見完校長之後就走o左,無辦入學手續。

估計 waiting list 已全部補上了(可能 waiting list 只有很少人),所以才會找曾被 reject 的考生

是否有 WAITING LIST 的小朋友至今仍未被取錄呢?

如不是的話,請不要胡亂猜說
‹ 上一主題|下一主題