用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 升P.1, 有沒有家長及學生 orientation?
go

升P.1, 有沒有家長及學生 orientation? [複製鏈接]

To Lulu0820, over...over..可唔可以問多一樣無聊野呀....想問一下培小那邊d toilet 係坐廁定係x(音:貓)廁呀??  

另外, 補充一句...除了18-Aug要返去睇分班之外, 21-Aug (SAT)都要返去什麼"小一家長會"...你係咪兩天都去呀?!  Thanks!!

原帖由 Lulu0820 於 10-6-14 16:51 發表
小學有兩組"遊樂場",P.1至P.3就用近D座雨操場個邊,P.4至P.6就用近C座個邊,除此以外可以係B座同D座雨操場玩吓紅綠燈,但唔可以跑太快,有老師睇住,有D小朋友可以打吓兵兵球,大D可以打badminton,好似仲可以去打電腦...都 ...
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

Wah...竟然係"貓"廁...講真, 曉晴真係唔係好識用"貓"廁ga, 我驚佢"整"濕對鞋ma...好...等我暑假期間搵多d"貓"廁 比佢用先..哈!!  哈!!

8月18日正常都應該會特登請假去嘅...話哂都要睇一下個囡會同d什麼人一班ma...anyway, 不如, 約定你那天一起共同午餐呀??  

winniepoon

原帖由 Lulu0820 於 10-6-17 14:16 發表
...係"貓"廁...笑到差D答唔到你!!
D小朋友用貓廁會好D,好似每個廁所有一格坐廁咁多,我估係比佢地開大用!

8月18日係一定要返去睇分班,你或你個小朋友返唔到都要搵個代表去(菲庸or親戚 ...

係wor...佢地年年都唔同班ga wor...that's why 你大那件都要回校...so trouble...so busy..."都話媽媽好重要ga la..."

原帖由 Lulu0820 於 10-6-18 10:29 發表
你得閒帶囡囡去對面圖書館個洗手間練習吓,我囡好鍾意去個度,因為佢自己攪得掂,又乾淨!

你唔提我都無留意,我大囡係上午回校,細囡係下午,我驚時間上難安排,你21號會唔會返?如果會,不如一齊食早餐,個日唔洗帶細路,傾計 ...

over..over...仲有野想問...

學校比唔比女孩子穿"防走光褲"在校裙裡ga??  Thanks!

我都聽人同車的媽咪講過, 但點解我完全唔知是什麼來的, 幾時問ga??  個"適應班" 在那時舉行ga?  Thanks!

原帖由 Lulu0820 於 10-6-24 11:00 發表
over...over...到我有野問))))

有無人報左小一適應班?請問要唔要著校服返去??
‹ 上一主題|下一主題