用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有無媽咪用過doctor kong 書包呀)))
go

請問有無媽咪用過doctor kong 書包呀))) [複製鏈接]

DK 啲書包小一冇乜書問題唔大,一上到高年班就唔掂;除非有賓妹幫手揹。7字D質素差唔多咁上下!

原帖由 babytai 於 10-6-17 15:15 發表

係呀...我見人地話dr.kong 係重2.5lb, 不過我諗都係要自己拎上手, 亞囡自己咩吓先知結果, 因為seven & spi 都真係幾貴 (特別係seven 成900-1000, 真係好赤)
二百幾都可以接受, 話哂佢賣健康產品..應該唔會差得好邊 ...

唔係卦,7仔要成千蚊個?
咁ge價駛鬼揀佢!

有興趣ge可以睇吓澳洲書包,唔錯。。。。

http://www.chiropak.com.cn/tc/product.php?page=product.php

原帖由 babytai 於 10-6-20 15:48 發表
http://chiropak.taobao.com/

價錢可以參考吓....

不過我地係hk...無理由又要經淘寶買啫

唔知hk買會一樣定平d呢???

唔駛經淘寶買咁麻煩下話?
我住沙田,就一田都有得買。好似其它大百貨都有專櫃。
SPI,DK我都用過,拎上手已經唔掂;D細路咩第一次已經覺得唔好,不過講唔出有乜唔妥;不過當時冇得揀就冇辦法,唔識吖嘛,見周街都係咪以為好囉。
後來有個物理治療師朋友同我推薦左幾隻牌子,我凈見到e隻沙田有得買,咪睇+買囉,一直用到而家;又襟又舒服,而家叫D細路用番DK都唔制呀。係個樣木獨少少之嘛,細路仔冇所謂啦,最緊要唔好傷到背脊吖嘛。
我唔係買廣告呀!

原帖由 babytai 於 10-6-21 10:48 發表
哈哈...因為睇佢個網無話邊樹有得買麻, 我都住沙田架, 如果一田有的話就最好啦, 咁你朋友係咪都有推薦呢隻牌子???呢隻輕唔輕架??
其實如果好的話, 五百幾都可以接受, 之但係我又覺得佢d款幾靚喎, 查實我又唔多鐘意d ...

佢拎上手唔會輕飄飄咁囉。。。。。
你要買亦唔駛急,一田係暑假就黎完時(8月)會舉辦D乜節物節,多D其他牌子ge書包揀,你到時先叫小朋友試勻至買都未遲。

原帖由 babytai 於 10-6-21 11:18 發表
係呀..我都係咁諗...我記得舊年都好似有架,
一次過買哂d書包呀, 鞋呀..文具

哈哈,琴日去一田買衫,順便睇吓書包啦;仲未見到有e隻書包擺出黎買,我諗要遲D卦?
我凈係見到D雜嘜卡通書包賣咋!本來係玩具部再過少少嗰個位架嘛。
‹ 上一主題|下一主題