用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生vs聖羅撒唔知點選好> <
go

民生vs聖羅撒唔知點選好> < [複製鏈接]

我個女都係考都srl am 呀!但我冇幫佢考民生,雖然佢有一條龍,但我較喜愛著重德行的教學方法,所以揀左srl 。

可能會喎!我諗要開家長會先知係咩班啦!雖然佢小學果便重建緊,但據我所知係起兩年,而家工程估計已過左一半,佢在地盤外掛上完工的圖樣,好像有兩三層的校舍,應該下年可完工,到時校舍便會回復完狀。至於MS,就咁睇都幾吸引人,因面積大,但期望大家可在放學時間到它旁邊的賈炳達道公園觀察一下它學生的表現是否可接受。不是說所有學生都頑皮,我一樣曾見過很乖的MS 學生。
原帖由 sammilcm 於 10-6-18 11:22 發表
我個女都係考都srl am呀, 唔知到時會唔會同一班呢??

咁你都算好彩,遇到的都是好學生,我個女次次遇到果d都係又爭又霸野玩,亦有遇過乖的,我相信係屋企教得好,但唔係個個都乖,就算我屋苑亦有ms 學生,又係超霸道果類,相反我見到讀srl 既就差唔多個個都乖又識讓小朋友,so 我揀srl 。而且我住34  網,好大機會上到小學。
原帖由 sllau 於 10-6-21 12:27 發表
妳係天主教徒,妳介唔介意佢讀基督教學校先,如果介意的,咁SRL啦...
唔介意先再問下自己想點,妳住34校網??自行叩門好有把握入讀SRL?好彩讀到SRL,妳又唔介意佢讀女校,一個好彩中學(記住佢都係津校咯....)...一讀讀十幾 ...

‹ 上一主題|下一主題