用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘小學,九龍塘官立,禮賢,宣道,陳守仁請排位 ...
go

九龍塘小學,九龍塘官立,禮賢,宣道,陳守仁請排位 [複製鏈接]

九龍塘小學,九龍塘官立,禮賢,宣道,陳守仁請排位&點解,謝!
   0    0    0    0

求求比意見!

原帖由 fatbb_mama 於 10-6-18 22:51 發表
3 private
1 dss
1 government

3 orange vs 1 apple vs 1 bananna

多謝有趣的代名詞
可否加入學術高底底讀形容詞排位,謝謝!

多謝大家意見,即宣小第一位,而九龍塘小學,禮賢第二及三,第四九龍塘官立,陳守仁最後

原帖由 silvia_ng 於 10-6-20 23:02 發表

不是吧....陳守仁最後? 不敢苟同! 為何一定要將學校排名呢???? 太膚淺了吧!
每人都有唔同既要求, 為何硬要亂套人家帽子? 如果陳守仁是最後, 那為何上年全港最多人報考呢? (當然, 多人報又未必最好!) ...

多請大家意見,是我自已選校的排位,並非將它們分高低,我相信D小學收生都有幼稚園排位,除非小朋友好smart啦,因為這是他們經驗及信心間題,而我自己都是集好多朋友,同學家長及這裡bk討論區,還有它們web升中上band one的人數比較,但禮賢無人數睇到,九官直情無,陳守仁新派D,見到有人話升中無優勢,其實一句到尾,想揾間學習氣氛好的學校讀書者,而又安全地升好中學。

原帖由 vet 於 10-6-21 00:20 發表
見到有人話升中http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=77&cb=11224464&n=a136fd04無優勢, if he or she is a band 3 student, what kind of 優勢 she expect?!

As what I said, whe ...

refer to http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2184987&extra=page%3D1
Kitty.wong
‹ 上一主題|下一主題