用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 讀緊或即將讀沙田循道衛理小學家長~~~~
go

讀緊或即將讀沙田循道衛理小學家長~~~~ [複製鏈接]

讀緊或即將讀沙田循道衛理[url=http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a136fd08&cb=11224468]小學[/url]家長~~~~

請問有冇讀緊或即將讀沙田循道衛理[url=http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a136fd08&cb=11224468]小學[/url]嘅家長????我個小朋友即將會入呢間學校讀小一...因為我唔係咁清楚呢間學校,所以好想同d家長交流一下...了解一下此學校~~!!!
曾經有家長話呢間唔係一間主流學校,我想知道有幾唔主流..???希望可以交流下啦...!!!thank you~~!!!
   0    0    0    0

hi hi emei
我個仔今年都讀沙循嘅小一~~!!你喺第幾志願呀???我就係第三志願...其實我都有去過沙循嘅開放日(希望個開放日,唔係做戲啦~~),我同阿仔都覺得ok,所以我對呢間學校都有d期望,而且我知道呢間學校係小班,可能對d小朋友係有好處....令小朋友讀得開心d,但我都係担心好似你所講學術水平會比較低...
係呢...你仲有冇叩門呀???
希望大家可以保持住聯絡啦.....

hi hi why20037
好多謝你嘅意見...其實我去過沙循嘅開放日,都feel 到老師,校長都ok,因為我都有去過一呂,朱小嘅開放日,一呂(我覺得好似軍訓咁),而朱小(有好多家長話嗰日開放日係假...),所以,我印象比較好,就係沙循...所以我排佢第三志願....
希望大家可以保持住聯絡啦.....

hi hi pccblack~~
咁你叩門叩邊間呀~~????
我就叩咗胡上,但已經知道唔得...

我仲想問吓呢間學校算唔算活動教學呀???

hi hi hellowinn~~~
你好呀~~!!! 我未收到信做校服.....

唔好意思....我仲想問吓多唔多功課...??? 其實好多謝你嘅資料...令我了解多咗呢間學校,但如果再可以分享多d呢間學校就更好了..(真貪心...) 因為我實在太唔了解呢間學校.....請多多提點.... thank you~~~!!!!
thank you~~!!!

hi hi hellowinn~~~
我下午已經收到信做校服啦~~~!!!!
但...好似29號要交晒d費用..又好似快咗d....

thank you~~~why20037....
好多謝你嘅分享,非常滿足到貪心的我....
希望大家可以保持住聯絡啦.....!!!
thank you ~~~~!!!!

吓....!!! 咁d小朋友咪好得閒...唔駛點默書...

hi hi~~!!!大家好...我都好開心認識到大家...
係呢...你們仲需唔需要等叩門結果..????
你們會唔會搭校車..???
你們會唔會29號比晒所有費用..???

hi hi why20037~~
你個囡囡係學校參加咗咩課外活動..???
大家會唔會參加學校嗰個5日嘅暑期班呀???

真係好多謝why20037, moontsui ,你地嘅分享....真係幫咗我了解呢間學校好多...thank you~~~
其實起初開呢個topic,冇諗過有人會入嚟分享..但依家不但有人入嚟分享,仲可以令why20037, moontsui 發現原來係同班同學仔,令我覺得好開心....哈哈~~!!!
希望大家可以再繼續交流和分享....thank you~~~

想問吓一年班,有冇分邊班係叻d呀..???
仲想問吓,你們有冇訂飯呀..??? ok嗎???

唉~~~!!!咁就死火啦....d飯唔好食...!!!
嘩~~!!!原來你囡囡咁叻~~!!!考第一 ~~!!!勁呀....!!!

我問過d老師,今年暑假因為學校要換冷氣機,所以冇咗小一預備班.....唔知阿仔9月開學o唔ok呢...?????

thank you why20037
其實我個仔應該都ok,但..始終有小小担心...!!!
係呢...其實大家嘅小朋友讀邊間幼稚園呀???
仲有你們會買咩書包呀..???
仲有要預備d咩文具呀..???

本暑期作業,我個仔差不多做晒啦~~!!!哈哈~~~!!!

想問吓需唔需要買白波鞋....仲有要買d咩準備開學呀~~????(書包,基本嘅文具)有冇話要筆盒定筆袋...????

我都諗住買筆袋....費事佢玩嚟玩去...
係唔係要買水壺定水樽....???
好似好多嘢買咁...但又唔舍應該買咩先適合...???!!!
‹ 上一主題|下一主題