用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無前一年細仔今年成功插班K2?
go

有無前一年細仔今年成功插班K2? [複製鏈接]

醒目開學勳章

因為我女係07年細女, KV無收到我女, 但我真係好喜歡KV, 我女今年讀九龍塘區另一間kinder, 請問報K2插班,收我女機會大嗎? thanks~
   1    0    0    0

Hi maya mama,

Parco also born in Sep 06 (late Sep). Nice to meet u!

原帖由 maya2006 於 10-7-9 00:22 發表
Hello to all KV to be parents. My Sept06 Maya is also joining K2 in this Sept, may be we have met in that little classroom!!!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

保姆車叔叔話佢做左咁多年來今次係第2次有插班!
我好多謝天主安排德望今年重開,
如果唔係我囝囝都冇呢個插班機會^0^

原帖由 easybring 於 10-7-9 14:36 發表
下年插班就無咁易...因為今年德望幼稚園新開張, 多左人轉校.  今年插到班既, 要珍惜呀!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

下年插班就無咁易...因為今年德望幼稚園新開張, 多左人轉校.  今年插到班既, 要珍惜呀!

~easybring~

回覆 1# LittleMiyo 的文章

Hello to all KV to be parents. My Sept06 Maya is also joining K2 in this Sept, may be we have met in that little classroom!!!

我女女都係尋日註冊,都係插班K2 , 大家可以交流下
[url=]www.youngnutrition.net[/url]

我個係細仔, 6月30日收到通知,
今日去註冊, 同一時間連埋我有6個家長,
唔知total有幾多k2插班生呢?

收到k1暑期作業, 教小朋友認字寫字都唔太難,
反而覺得根據每個字畫一個圖畫最難,
今個暑假將會好充實!

我個係大仔, 今日收到通知九月成功插班K2.

我女女都有apply k2插班
[url=]www.youngnutrition.net[/url]

醒目開學勳章

thank you 晒大家意見, 因為我女今年將會的kinder 係比較活動, 我怕考小一比較難, 而且我真係好like KV~

這是對小朋友較好的.  做大女, 上到k2 & k3都唔會辛苦.

原帖由 妹妹豬媽媽 於 10-6-22 00:26 發表
係唔係無得申請K2 ga? 甘即係如果我想阿女(Dec 細女)讀KV, 一定要遲一年考 or 先讀出面K1, 再考KV K1 啦, right?

Thanks~
~easybring~

醒目開學勳章

上年有朋友打過電話問, KV話無位插班
若你真係好鍾意KV, 我覺得repeat一年K1都OK
因KV教的東西同其他幼稚園唔同,
就算repeat K1都唔會悶

原帖由 妹妹豬媽媽 於 10-6-22 00:26 發表
係唔係無得申請K2 ga? 甘即係如果我想阿女(Dec 細女)讀KV, 一定要遲一年考 or 先讀出面K1, 再考KV K1 啦, right?

Thanks~

醒目開學勳章

Thanks~

kv不收插班生
‹ 上一主題|下一主題