用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2010年K1
樓主: pusal
go

宣道幼稚園 2010年K1 [複製鏈接]

HI...我仔仔叫"日晴"都係讀下午幼兒A班架!!

回覆 1# kaucrystal 的文章

我尋日見到你呀!我就坐在你隔離,但好似好唐突我唔敢叫你. 我見你又有咗BB喎

原帖由 kaucrystal 於 10-9-7 14:32 發表

係呀,我有咗bb呀,今個月尾左右就生啦,所以10月12日之親子旅行去唔到

唔唐突,日晴在那一組呀;承承就在郭老師的那一組;佢哋真係好好,星期六就打電話來說說小朋友情況。老師表示我個仔ok,對學校好似好熟, ...

我日晴係馬老師果組"小馬組". 有一晚8點幾馬老師都有打電話俾我.. 話我日晴都OK..但自我介紹時好怕羞唔敢行出位介紹自己,講野好細聲...好無自信... (返學同屋企兩個人)

原帖由 Keith0217 於 10-9-15 20:36 發表
今日學校派咗通告, 關於步行籌款, 你們會參加嗎

步行籌款我可能都唔會去了

我日日都有問日晴返學開唔開心, 佢日日都答我好開心好鍾意返學. 佢最鍾意係搭校車,因為日日放學校車個姨姨都會送糖呀,益力多呀,米餅...等送俾佢.所以佢日日放學返到屋企都即打電話同我講姨姨又送野俾佢食, 問我食唔食得? (因我平時係好少俾零食佢食)

原帖由 tonymeg 於 10-10-11 15:41 發表
hopes sunny day tomorrow!

hopes sunny day tomorrow x 2

請問小朋友係咪就嚟測驗/考試?幾時?

咁..幾時開始唔係手冊發通告. 要小朋友自己回家講俾家長知呀?

我都係一個唔專心聽書既家長, 旅行果日係車上老師講咗, 但我聽d又唔聽d..
唉...

原帖由 kaucrystal 於 10-10-19 17:26 發表
我無去旅行呀!請問老師講咗咩呢?????

我坐旅遊車時老師有講..但當時仔仔在坐位不停同後面個同學仔玩,我顧住睇住佢,所以無專心聽幾時開始..

近排我日日問仔仔:老師有無野要你同媽咪講呀?老師有無話要帶咩返學校呀?

但仔仔回覆: 無 ...! 有時答有... 但唔記得咗!我暈.

17/12 我會請假去呀! 因為想睇下仔仔會表演d咩?
‹ 上一主題|下一主題