用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2010年K1
樓主: pusal
go

宣道幼稚園 2010年K1 [複製鏈接]

Hello, 我囝囝都係下A 1 架, 您好.  係呀, 上星期呀囝都有話要交動物圖片, 我都有幫佢剪了一d 圖片番學校.  呢期, 佢地應該學僅動物篇, 因為, 佢成日放學番黎問我: “請問,大笨象可以點樣幫我地呀? 一時又問, 請問,貓可以點樣幫我地呀? 一時又講下, 你g唔g野生動物係點架....等等?”
仲有, 繼上次 -伊甸樂園 呢首又唱又跳的勁歌後, 近呢兩個星期, 佢又有一首 『大型歌舞 – 亮晶燈』, 真系好聽又好睇 (好好笑).
我都想問下 下A 1的家長, 你的小朋友, 有冇話要畫畫送比老師呀? 呀囝話個個小朋友都要畫黎送比老師........盧老師, 郭老師, 馬老師, (童)老師, 個個都要送o甘話......
上星期四, 呀囝話,有個同學仔向街跌襯個頭, 留血, 縫了3針, 冇番學.  老師話回到家都要再幫同學仔祈禱.   琴日, 我又問呀囝, 同學仔番學未呀, 佢話: 番啦, 不過, 有塊膠布貼住個頭, 希望呢個同學仔快d 冇事啦.
下星期, 有得觀課, 好期待呢, 你地有o羊勁料, 記得都上黎分享下啦.

多謝妳的資料呀!我個囡係小馬組,妳仔仔係咩組呀?我囡都有唱亮晶燈,但係就無提其他事。我今日問她老師有無再叫同學準備甚麼資料,佢話要準備烏龜的書或圖片,同埋老師問烏龜住在甚麼地方,好似仲要同學仔自己講出來。大家知唔知要幾時帶返去呢?

我囝囝係小兔組, 佢話要交兔仔圖片.  我見到你的post 後再問佢, 點解人地交烏龜, 佢話, 小馬組系交烏龜圖片. 小兔組就交兔仔, 我再問佢幾時交, 佢就up3up4, 都唔g佢講o羊! ,
o甘, 我就同佢一齊剪了d 圖片比佢今日帶番去.....
呢兩日, 佢又向到講昆蟲, 可能老師介紹緊昆蟲.....

請問下星期是否要帶小朋友最喜歡的一張相片呢?過去的一星期小朋友似乎都有機會就帶回校的資料做口頭報告。他們真係叻仔叻女
‹ 上一主題|下一主題