用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人聽左蔡繼有星期五的簡介會
go

有無人聽左蔡繼有星期五的簡介會 [複製鏈接]

回覆 1# happycj 的文章

And also will ask question, may include  drawing and singing. The principal said that as long as the children can show response, marks will not be low.

我估計佢哋會prefer 一D sharp 醒, 唔怕羞及活潑好動的小朋友。就我在Friday 嗰塲間介會所見, 嗰幾個出嚟 present 的 Y1 & Y2 的students, 響佢哋未出塲前, 非常活躍, 不停的跳呀跳, 在上台前的樓梯上落無數, 睇到我眼都花, 老師是由得他們自由發展的, 一點也沒有喝止。但once要正式present, 就能認認真真, 淡淡定定, 口齒伶俐, 佩服佩服!
放鬆一点, 咁快就咁大壓力, 幾時worry 到interview 嗰日呢?反正仲有時間, 倒不如好好和小朋友同自己prepare吓還好吧。

原帖由 smile2003 於 10-6-22 11:11 發表
其實希望學校可以介紹/推介自己間school, 但都可以體諒下父母的心情, 起碼比我地可以知道間學校會prefer邊類型的小朋友, 等我地心內有數.

唉, 好大壓力

...
‹ 上一主題|下一主題