用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問首輪20分入天神機會大嗎?
go

請問首輪20分入天神機會大嗎? [複製鏈接]

往績20分要抽,25分入哂架啦

原帖由 A9109494 於 10-6-22 17:12 發表
anybody had 25marks in first round but failed in holy angels???

條LINK咁多野, 你想CLARIFY D 咩

原帖由 mimifans 於 10-6-22 23:44 發表
我都是之前係babykingdom睇返嚟, 真假難辨!

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2170507&extra=page%3D63&page=4

小班教學之後
20分己經唔多好"洗", 大多數略有名條既學校20分都要抽

原帖由 YongXin 於 10-6-23 09:41 發表
1st round 15分入到SP/SF,咁多年都係事實,我就係幾年前15分入SP。

既然15分都可以入到,就梗係20分0個0的入0西先輪到15分。所以,絕對唔會出現15分入到,20分反而入唔到既情况。

...

AGREE

原帖由 wootaitai 於 10-6-23 09:40 發表
15分入, 20分卻入不到 --> this case is not possible!

must be some confusion as to how many points they get

你應該問舊年有幾多個20分唔到
我係網上見好似8個,20分入唔到

原帖由 meia 於 10-6-23 11:20 發表
Dear all,

多謝你地的寶貴意見.我地係教友,我2個女都係按教會訓導,1歲就領洗.雖然我會報一d私校做backup,但我最希望佢地可以係天主教學校讚書.而因為c6唔太著緊,我好多野都要自己諗.佢唔明白小學對升中的重要, 以為 ...

我澄清下啦
天神有一個reading leveling, 由pre 到20+ (唔g有冇錯), 佢地由要每年由老c做兩次leveling
老c要佢地讀一本課外書,好似要70%發音正確,再問書本3條問題,arm兩條可以升level

佢地唔係級級都多左一次默書既, 我記年低年級既時侯會多左張常用生宇比佢地讀
三年級就多左10次theme dict, 呢d係書本外既常用字, 對作文同增強字庫好有幫助

原帖由 wensi 於 10-6-23 11:55 發表

谷lee 家野你都唔好盡信, 聖家同天神我都有朋友讀.

聖家我唔聽見佢地英文跳一級.
天神教高一級, P3 用 P4深個套longman.  一week 默2次英一次中.  英文分grade 由I 到 2X幾.(唔知有無記錯, 有幾多級)  個個學期老 ...
‹ 上一主題|下一主題