用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問首輪20分入天神機會大嗎?
go

請問首輪20分入天神機會大嗎? [複製鏈接]

我個女暑假後k3了, 正在考慮應否以此校報自行收生.我鐘意天主教女校, 然而我知Maryknoll 同 St Mary 一定要抽, 甚至抽都未必有機會抽.所以想問定先

請各位有經驗的家長多多指教.  Thanks.
   1    0    0    0

多謝各位好心人的指點.
我現住tko, c6好唔想搬..但個校網真係一般d law...
我仲有一個細女, 1.5歲, 所以好想家姐考到一問好的天主教學校.益埋細妹
其實,有41網的朋友問我要唔要借地址,但我拒絕咗, 我唔想咁做
我想問Marymount 有冇直屬中學?
另外, 聖家(kln tong) 的評價又如何呢?
我大女是11月出世, 但一d都唔似細女, 好多野講,但有小小懶散,應該點choose呢

Dear all,

多謝你地的寶貴意見.我地係教友,我2個女都係按教會訓導,1歲就領洗.雖然我會報一d私校做backup,但我最希望佢地可以係天主教學校讚書.而因為c6唔太著緊,我好多野都要自己諗.佢唔明白小學對升中的重要, 以為有小六可以再安排...你急佢唔急.

總之好多謝你地啦.

我多數會博天神, 我大女個同學個媽咪話九龍塘聖家好好好谷, 仲叫佢個friend 個女退學(話佢追唔上,但個小朋友都好努力,家長又全力配合), 雖然只係聽返黎,但有d心驚...

唔知今年天神有幾多個20分入到呢?
‹ 上一主題|下一主題