用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問首輪20分入天神機會大嗎?
樓主: meia
go

請問首輪20分入天神機會大嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

係囉,想clarify 0羊0野呢?

條link後尾都有人講MPS 15分入係可能。

全港有任何mary字眼既天主教學校15分都係茅可能入到,唔知/唔睇清楚/唔肯定就唔好亂講喇。

原帖由 栗子媽媽 於 10-6-22 23:50 發表
條LINK咁多野, 你想CLARIFY D 咩

醒目開學勳章

1st round 15分入到SP/SF,咁多年都係事實,我就係幾年前15分入SP。

既然15分都可以入到,就梗係20分0個0的入0西先輪到15分。所以,絕對唔會出現15分入到,20分反而入唔到既情况。

原帖由 katrinafu 於 10-6-23 00:37 發表

我好朋友囡囡第1 round 得15分都入了st paul's primary catholic  ,她當時都抱著陪跑心情預了唔得,  但有人20分卻入不到 ,她 唔識人, 冇人事的, 她同樣已考3間私校 (2間已收) 做back up  , 所以有d嘢好難講... ...

醒目開學勳章

無錯,大家討論吓交流吓意見無所謂,甚至對學校既喜好,都係好個人既。

最鬼怕有人知0的唔知0的,聽返0黎唔知0羊小道消息,分都未識計,就話聽聞/朋友個朋友。。。幾多幾多分入到/入唔到邊間邊間;有好多家長真係上0黎參考架嘛。

醒目開學勳章

我個best friend係天神--》SMC--》HKU。佢讀天神留過班,老師仲叫佢啊媽帶佢去驗耳(驗耳!聽都未聽過),因爲初小上堂成日遊雲。大小姐佢依家中英文超班,個人make sense又有腦,佢話係天神同SMC訓練出來既

原帖由 meia 於 10-6-23 11:20 發表
Dear all,

多謝你地的寶貴意見.我地係教友,我2個女都係按教會訓導,1歲就領洗.雖然我會報一d私校做backup,但我最希望佢地可以係天主教學校讚書.而因為c6唔太著緊,我好多野都要自己諗.佢唔明白小學對升中的重要, 以為 ...
‹ 上一主題|下一主題