用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學畢業禮
go

小學畢業禮 [複製鏈接]

真係好令畢業生失望呢...
不過我相信,黎緊七月囡囡個畢業禮唔會令我們家長失望lo,因我都有看過過去數屆的畢業禮...首要主角都係班畢業生,有班代表上台攞証書,其他同學在台下面向家長致意,也有每班畢業生表演,有過去六年畢業生校園的片段回憶,其他表演都係放在最後~
以往只在學校舉辦,今年就借了大學禮堂進行...
順道舉行成立校友會儀式...或許有校友出席,唔夠地方卦...

原帖由 MOOYY 於 10-6-22 11:02 發表
昨天去左阿仔既畢業禮,可以講真係好失望,其實已經知道自己個仔唔會有機會上台攞獎同埋表演,但作為家長請一日假去阿仔既小學畢業禮無非都係想感受吓,阿仔终於都畢業了這個情景,但居然全體畢業生同我地班家長一樣,純粹 ...

昨日阿囡都去畢業營,不過我沒得去探營,囡囡唔鍾意呀...但昨晚收到她的來電...俾左d窩心說話我聽...
唯有等明日下午回家時,才問下她宿營的事la~

原帖由 一家的太陽 於 10-6-22 20:36 發表
阿仔學校既畢業禮尚未舉行,不過兩個星期前有畢業宿營.
宿營第二晚有家長探營,並舉行了畢業晚會.
各班都有自備節目表演,個個同學都有上台,大家情緒高漲,真情流露,好多同學同班主任都有喊,大家捨不得學校,捨不得老師和 ...

很好的呢~

原帖由 Charmainetowin 於 10-6-23 20:40 發表
我學校會安排所有同學上台領畢業証書,又安排學生唱離情之歌,更有老師預錄說話的片段播放,仲有個神秘節目俾家長,相信氣氛會不錯呢?希望家長同學生都感受到我們的心意啦! ...

終於順利完成了整個畢業禮程序了...
去完囡囡畢業禮...好感動呢...
睇住畢業生受憑...
管弦樂團與畢業生一齊大合奏(直笛)...
加上過去六年回憶片段...正!
最讓我有驚喜的是...原來囡囡有份領獎...
原帖由 Mandy0203 於 10-6-24 13:25 發表
真係好令畢業生失望呢...
不過我相信,黎緊七月囡囡個畢業禮唔會令我們家長失望lo,因我都有看過過去數屆的畢業禮...首要主角都係班畢業生,有班代表上台攞証書,其他同學在台下面向家長致意,也有每班畢業生表演,有過去 ...
‹ 上一主題|下一主題