用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 收到第三階段封信
go

收到第三階段封信 [複製鏈接]

Hi,

我囡囡係國際班上午班;編班NKC am。

好緊張!希望我為囡囡做的決定是「對的」;因為我已正式拒絕Kx & Gx

Miuccia224

原帖由 tongsukman 於 10-6-23 23:57 發表
我囡囡係N1B(am)
封信無講明Local class or Internation class, Do you know?

Hi Jeco,

我囡囡都係NKCam;好高興在BK終於有同班嘅同學仔。

到時,8月11日開學見吧!

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-9 15:34 發表

哎吔! pooh小朋友! 同唔到你做同學囝添! 我囝囝NKC(AM)...到而家都未有NKC既同學仔報到! ^-^

Hi Jeco,

My daughter is 0702 baby.

Keep in touch & share our finding in coming future.

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-10 10:15 發表

哈! 終於搵到同學仔啦! ^^ 日後保持聯絡啦! J 你囡囡幾月出世架? 我囝囝係0710呀! J

Hi totobi,

i feel so sorry to hear that you have just released the seat at YORK; i believed that you may have another ssuitable kinder for your baby.

Anyway, keep in touch for sharing our loves' schoollife & fun.

Which kinder you chose for your kid ? If you don't mind to disclose

Anyway, wishing all our kids have a great school life!

Miuccia224

原帖由 totobi 於 10-7-10 23:25 發表
I have just released an international class (PM) today. :loveliness:

Hi jeco,

係呀!我囡囡的表達能力真是幾好口架!有時簡直好似作梗故仔。

到時若時間及能力許可的話;我必上報BK分享--皆因我工作超忙;以往有時回家囡囡已睡覺,而早上工人又趕住帶她上學只能互叫「早晨」及抱抱就分開啦。

所以,未來的曰子,我必須好好我的時間表。

Miuccia224

原帖由 Jeco 於 10-7-11 00:04 發表

wow...0702..good! ^^ 通常大bb都懂事好多...好似我家姐個囡都係2月份出世...初初k1開學...佢返到屋企可以同我家姐講晒係學校發生過啲咩事...邊個邊個同學囝係學校好乖/好曳! ^^ 到時希望你囡囡認得邊個係我囝囝.. ...

Hi totobi,

明白作為父母一定想將「認為」最好的給予自己的兒女;在此再一次恭喜你選到一間你認為好的kindergarten給你小朋友。

雖然,未能讀同一間kinder,若不介意的話,大家仍可一齊分享小朋友的學校點滴---以打破校與校之間的誤解。

請問你小朋友是否讀「英普班」呀?因為你是放棄咗YORK的國際班呢!

Miuccia224

原帖由 totobi 於 10-7-14 00:35 發表

Hi, Miuccia224

我從未想過會放棄York (國際班 係Waiting list 補上), 所有書本校服已準備好晒, 開開心心等開學......, 但剛剛收到隔離街最大名氣waiting call (St.XXX), 最終貪圖佢嘅名氣.......
其實, 我真係好 ...

Hi totobi,

同你講呀-天下間沒有唔叻的父母!

我都係英又一般、普也頗「爛」的;坦白講,在我認知的。YORK國際班-其實跟囡囡現在的PN的kindergarten一樣,普通話方面唔會教拼音,主要令小朋友能講及聽作基本溝通便可-而這也是我的要求。

加上朋友兒子也在YORK讀梗,將會轉讀,K2國際班;所以我對學校教法有少許了解及信心。所以我才努力說服老公及家人去決定放棄一些當初的"Dream schools"

加油!我哋這班2007父母一齊加油,2年半後小一選校時再會了!

原帖由 totobi 於 10-7-14 11:45 發表
Hi, Miuccia224

當然唔係英普班.....
所以都唔忍心放棄YORK的國際班, 因為對我呢d 英文唔叻國語唔掂嘅家長, York 好適合阿仔, 更能夠以 waiting list 入到國際班, 實在係 extra bonus, 仲即時交晒所有學費雜費, 一 ...

這麼得意?請問在哪裡可睇到呀?因為我沒有留意到。

另外,請問校車公司聯絡了你們嗎?因直至現在我仍沒有收到電話;而下週六起整星期都不在港;真有啲担心到時沒有校車搭、、、、:-<

原帖由 manman6966 於 10-7-18 14:14 發表
仔仔原本讀國際班NKA(am)現在改名為N1RED(am)

Hi,

各位家長,因我一家仍不在港故此仍未與校車公司取得聯絡。我是住將軍澳新都城,請問有沒有家長已收到校車公司通知呢?

Miuccia

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-7-28 12:09 發表
你見過我囡囡??? 我無上預備班喎!

‹ 上一主題|下一主題