用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 收到第三階段封信
樓主: elisliu
go

收到第三階段封信 [複製鏈接]

York 既N1 即係 K1。

我見封信已經編左班,我囡囡係 N1A2 (am),有無其他小朋友同佢同班呢?!

唔知"B.參考課本" & "C.補充練習及功課簿" 係唔係課程一部份呢??? 如果係基本上都要全套買!

原帖由 elisliu 於 10-6-23 04:18 發表
今年8月入讀N1

你既小朋友都係今年K1? 邊班呀?

我都諗住學校訂,唔想煩

原帖由 OMbaby 於 10-6-23 11:07 發表
我全部都係學校訂

我囡囡係N1A2 ,唔知係唔係同你仔仔一樣呢? 點解A班之後仲有數字??

原帖由 ryany 於 10-6-24 09:34 發表
我仔仔係N1A (am)

我有問如果17日唔得,可唔可以改時間,staff 話可以改7月20日,可以打電話再同佢地約。

原帖由 cchoiying 於 10-6-25 12:54 發表
唔知每班有幾多人呢?
仲未有人同我囡同班......

請問7月17日可唔可以改下午去呢? 有冇媽咪係收到通知下午時間架?

我囡囡讀緊N1,放學時都有講學校發生既事,e.g. 邊個瀨尿、邊個唔食茶點etc... ha...ha!!!! 真係好好笑!:D

原帖由 Miuccia224 於 10-7-13 18:26 發表
Hi jeco,

係呀!我囡囡的表達能力真是幾好口架!有時簡直好似作梗故仔。

到時若時間及能力許可的話;我必上報BK分享--皆因我工作超忙;以往有時回家囡囡已睡覺,而早上工人又趕住帶她上學只能互叫「早晨」及抱抱就分開啦。

...

thanks totobi!!!

好開心你既正面回應。無錯,之前真係有好多york既負面評價,聽後都心大心細,依家大家落實讀york後,希望我們這一批家長,多o的留言,俾番o的正面信息同事實真相俾其他媽媽參考!!!!! let's work better for our children!!!

原帖由 totobi 於 10-7-14 00:35 發表

Hi, Miuccia224

我從未想過會放棄York (國際班 係Waiting list 補上), 所有書本校服已準備好晒, 開開心心等開學......, 但剛剛收到隔離街最大名氣waiting call , 最終貪圖佢嘅名氣.......
其實, 我真係好多謝York ...

多謝你既資料呀! 令到我對york 再增加信心!

原帖由 totobi 於 10-7-14 13:12 發表
Hi, Miuccia224

2年半後小一選校時, 就係驚實力唔夠, 先希望名氣搭夠
我都做過唔少 York research, 包括問現時小朋友讀緊嘅家長, 一致認為York 讀書開心&英文又好---->呢點係佢地 selling point! 我諗是 ...

我都係原本9月先搭,最後決定改8月搭,上星期已在詢問處填左更改表格,現在只等電話!

原帖由 mokstick 於 10-7-18 23:33 發表

我原本9月先搭school bus,但經過呢2星期適應班湊放學的超級酷熱天氣,我實在頂5順要的士來回湊放學,仲貴過搭school bus,所以同office講8月搭,但佢又好busy,寫低我名同電話又話到時會通知....我31號同呀仔去旅行,又5 ...

學校話校車會7月31日前電話回覆安排,如當天後沒有接到電話,可以打電話番學校代為跟進!

原帖由 rosebud 於 10-7-22 14:15 發表
蚊蚊PIG, 請問詢問處有沒有提過大約會幾時收到校車電話呢 ?

琴日我都收到校車電話,係8號校車,8:20 在樂年花園7-11等,由你屋企樓下去時間剛剛好。

校車話我個站有兩個小朋友。

大家知唔知道會唔會車埋回程呀???

原帖由 mokstick 於 10-7-27 11:01 發表

係話俾我知幾點邊到上school bus,我8:15樓下上bus,好近,同問我7/8係味試搭,我係搭來回的!

其實車程唔駛咁耐,不過好似話金巴倫道好塞車 (可能好多校車同私家車同一時間9:00上學),所以預早o的...

琴晚我囡囡同我講: [媽媽你唔好同我坐校車,校車係小朋友坐,唔係大人坐,我自己坐得喇!]..... 笑屎我! 哈哈!

原帖由 rosebud 於 10-7-27 11:30 發表
 即是要45分鐘先返到學校? 小朋友自己一個坐咁耐車真係擔心。

你見過我囡囡??? 我無上預備班喎!

原帖由 rosebud 於 10-7-28 10:44 發表
原來係咁...但我仲未收到校車information, 未知幾點上車。

你囡囡好得意。
‹ 上一主題|下一主題