用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 2010 9 月小一開學家長
go

2010 9 月小一開學家長 [複製鏈接]

我的女兒被派了去"天主教聖安德肋小學”(2000年開校),是第二志願,原本想去第一志願(黃永樹)叩門,但當知道個校長(葉介君)以前係我老闆個仔的小學 (St Joseph,在啟業村對面那間) 做過校長後, 再加上我老闆話由佢做校長係信心的保證, 就決定唔攪咁多嘢啦! 我有個同事的兒子都係讀緊呢間學校, 她說佢個仔宜家小三已說得一口流利的普通話和英文, 因在學校裡, 學生只可講普通話和英文. 同時學校亦很重視 e-learning, 英文沒有教科書,全是 e-learning, 相信會好適合我那坐唔定的女兒.

原帖由 tungfsps 於 10-6-29 00:13 發表
我現在的心情及case 和你當年一樣,派了第二志願 天主教聖安德肋,但想去第一志願黃永樹,叩門Interview 完又唔收。心情都好煩。

我家住廣場那面要答校車,
我估小學放學後會有課外活動參加,不知怎樣接小朋友回家(沒 ...

我女兒是今年小一新生,對於你的問題我都不太清楚,但我的同事說她對此學校整體十分之滿意,除了校車,因她說當初由將中到學校只收$220,但突然加到$340,因此引起很多家長不滿而杯葛唔搭,她的兒子宜家由姐姐帶他行路來回學校,我亦是住將中,但我怕囡囡辛苦,所以已交錢搭校車.
‹ 上一主題|下一主題