用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇小朋友2歳唔鍾意返學架?
樓主: cacanov06
go

有冇小朋友2歳唔鍾意返學架? [複製鏈接]

醒目開學勳章

初初返N1時得兩歲, 未識講太多野, 淨係識喊, 第1日返學時, 因為可以由家長陪足2小時, 之後放學, 所以無問題, 第2日只可陪住1小時, 不過只係返2小時, 所以問題都唔大! 第3日開始, 就開始喊, 真係有d眼腫腫架! 2個星期左右, 我發現佢只係和我分開的幾分鐘才喊, 入到課室, 好快就收聲!

到現在返左半年講多左野, 就成日話唔返學, 每個朝早都講一次, 問佢點解? 又答唔到, 但係問佢學校有乜玩? 有乜食? 同學仔叫做乜名, 佢又答到, 問佢返學開唔開心, 佢又話開心!

真係好奇怪, 返學開心, 但係唔鍾意返!

有陣時, 拿著他和同學仔活動的相片俾佢睇, 佢又好開心講呢個叫乜名, 果個叫乜名, 呢個係X老師o甘, 我諗佢都係唔想同爹地媽咪say goodbye o者!

原帖由 oooray 於 10-6-24 11:37 發表
係呀!PN開學仲犀利;男女高低音四重唱...
有D入課室前喊足2個月都有(入到去又好HAPPY)
老師係專業;信佢啦!
開學細心觀察;到九月底冇改善再同學校傾吓... ...

我個女果班, 有同學喊足一個學期, 唔係星期

My 2 year old boy likes school so much!
‹ 上一主題|下一主題