用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) P1 Knock door schedule
樓主: yyf3341
go

P1 Knock door schedule [複製鏈接]

Thanks you u......too!

原帖由 easybring 於 10-7-22 10:26 發表
Thank You.  我都祝你成功!

cysw312,

英文信!

原帖由 cysw312 於 10-7-22 11:05 發表
想問你親手寫三頁紙信用中文或英文信?

想問你親手寫三頁紙信用中文或英文信?
原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-15 10:31 發表
Dear yyf3341,

請不要放棄呀!希望在明天!

我囡囡有幸在14/7am可以到MCS interview,是13/7am收到call的.
Re: Your Questions,
1. 你覺得如何可以吸引到校長選擇interview 呢?
Ans :向MCS 交了兩次portfoli ...

Thank You.  我都祝你成功!

原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-21 20:08 發表
easybring,

我們是天主教徒But NOT 舊生!

Good Luck!
~easybring~

easybring,

我們是天主教徒But NOT 舊生!

Good Luck!

原帖由 easybring 於 10-7-21 10:50 發表
tiffannyc0211,

請問你們是天主教徒或舊生嗎?

jackie_lau2000 ,

Thank you u.......again & again la!!!!!!!!!!!    

tiffannyc0211,

請問你們是天主教徒或舊生嗎?

原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-20 21:45 發表
panbaby ,

Thank you u.....!
YES ! 我自行及統一Part A選 MCS 作第一的!

Add oil ! 希望在明天!

GoodLuck !
~easybring~

原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-21 00:09 發表

Thank you u...... ar !
我係跨區選 MCS 作第一的!

希望下次收到你好消息

Thank you u...... ar !
我係跨區選 MCS 作第一的!

原帖由 jackie_lau2000 於 10-7-20 23:05 發表
恭喜你同囡囡,有得面試已經係成功的第一步了。請問你係咪跨區的。相信你囡囡真的非常出色哦。
你的case會令到將來的家長有了新的希望  。

...

恭喜你同囡囡,有得面試已經係成功的第一步了。請問你係咪跨區的。相信你囡囡真的非常出色哦。
你的case會令到將來的家長有了新的希望  。

原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-20 21:45 發表
panbaby ,

YES ! 我自行及統一Part A選 MCS 作第一的!

GoodLuck !

panbaby ,

YES ! 我自行統一Part A選 MCS 作第一的!

GoodLuck !
原帖由 panbaby 於 10-7-20 18:17 發表
請問是不是在自行及統一選它作第一?  妳的女兒好叻呀.  我的要人家 IN 了才知道.

請問是不是在自行及統一選它作第一?  妳的女兒好叻呀.  我的要人家 IN 了才知道.

原帖由 Tiffannyc0211 於 10-7-15 10:31 發表

我囡囡有幸在14/7am可以到MCS interview,是13/7am收到call的.
Ans :向MCS 交了兩次portfoli ...

scotia.nova ,

Thanks !

[quote]原帖由 scotia.nova 於 10-7-18 00:56 發表
Tinffany  : hello, our girls are in the same kg, add oil add oil.

上年P.1應該係有兩個叩門位的.  上年8月3日上午一年鈒新生要交留位費, 他們當日下午已收到電話收咗佢地, 並即日去學校交留位費和編班.  (我認識其中一位叩門生的).  學期中亦有一個同學退學, 幾日後已有插班生.  

既然你地已經有interview, 一定有機會的.  祝你們成功.  如果你們看看2010 P.2 forum, 今年也有兩個插班生了.  希望在明天呢.

其實學校不是只重學術, 品德都是非常注重的.  教她們除了要尊重校長和老師, 也要尊重每個同學和校工.  老師比好多唔同崗位每一個學生: 班長, 行長, 科長, 值日生等, 給她們責任感.  校長也很強調 all round development.  可能短短嘅 interview 不能令你們太了解學校吧.

Ans :向MCS 交了兩次portfolio及兩封信,
其中一封是用手寫的三頁纸 (7 Jun 親手交).
2. 是不是真的要有referral 才有機會見校長呢?
Ans :我哋係冇referral!
3. 你囡囡就讀那間幼稚園呢?
Ans :KV
4. 是不是有比較出色的專才 ...
Ans :沒有特別專才!

Good Luck!

原帖由 yyf3341 於 10-7-14 09:20 發表
你囡囡可以有機會見已很叻了, 不要灰心, 未到開學,也有機會.  想請問一下, 你覺得如何可以吸引到校長選擇interview 呢? 是不是真的要有referral 才有機會見校長呢? 你囡囡就讀那間幼稚園呢? 是不是有比較出色的專才 ...

scotia.nova,

我都好有同感, 我都in 左幾間學校, 如果有見家長的, 好多時學校都會強調品德既培訓, 就只有這間沒有, 不過亦有可能係我接觸這間學校的時間太短,而造成錯覺。但掂都好, 佢肯收我個小朋友, 我都會好感恩...

己interview了,沒有被選, 還是收拾心情再向下一目標出發!

你囡囡可以有機會見已很叻了, 不要灰心, 未到開學,也有機會.  想請問一下, 你覺得如何可以吸引到校長選擇interview 呢? 是不是真的要有referral 才有機會見校長呢? 你囡囡就讀那間幼稚園呢? 是不是有比較出色的專才和公開獎項呢? 請給明燈指引! 謝謝!

原帖由 scotia.nova 於 10-7-12 18:42 發表
今日p1 叩門interview, 唔知全部有幾多人,
我只見個staff 拿住個list 有大約12人, 唔知仲有冇page 2.

亞女尋晚10點發燒, 去左醫院睇急診, 今日起來發脾氣
哎.... 真係時也命也....

我同老公都答得唔好, 之前plan  ...
‹ 上一主題|下一主題