用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 舊油天vs新油天
樓主: 04bb
go

舊油天vs新油天 [複製鏈接]

2間油天都換左新校長.

測驗當係溫習, 唔駛計分.
全年計, 一個學期2-3次測驗, 唔太多.

原帖由 DrChing 於 10-6-25 17:34 發表
Hi October,
10 tests + 2 exams in old Yau Tin!
Does your kid work hard to the test preparing?

DrChing,

學校唔會迫小朋友讀書, 只係家長緊張小朋友成績, 迫小朋友去補習/溫習.  所以都係睇個人要求, 想辛苦/輕鬆都可以.

原帖由 DrChing 於 10-6-26 15:24 發表
Thanks 必必. Do you think if the students are hard to study?

唔駛客氣.  我係舊油天家長. 大的那個已經小學畢業, 細的將升小四.

原帖由 DrChing 於 10-6-28 16:26 發表
必必,
Thanks again. Is your kid studying in old Yau Tin? Which class he / she is in?

miffy,

我都覺得讀邊間都無所講, 最緊要讀得叻. 2間油天程度唔會相差太遠, 因為都係同一個教會, 同一個校監.

原帖由 miffy 於 10-6-27 22:25 發表
我唔識人讀舊油, 無意見, 唯一識果個轉咗去蔡繼友。

我比得意見, 都係有朋友讀果間, 或者睇過人家學校的卷, 或者識d家長, 大果個讀陳守仁, 細果個新油天, 佢地最清楚分別。

我自己本身比較學校, 只會睇校風、程度 ...
‹ 上一主題|下一主題