用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教小一買什麼書包好?
go

請教小一買什麼書包好? [複製鏈接]

我女比較細粒, 我看過HELLOMIMI款最細的對於呀女都好大呀, 而DR KONG和SPI又好唔好? 會太重嗎? 我未預計到有幾多書要帶, 請比小小意見我!!!!
   0    0    0    0

ZEVEN 係邊有得買呀? 幾錢1個呀? DR KONG最細個隻對我來說都係好大, 請問小一的書包係咪要咁大呀? 我見有D細SIZE係好薄質地的, 呢D又O岩唔O岩用?

我女小一都仲未夠6歲呀, 又瘦又細粒又無力, 幼稚園的書包都話重呀, 都唔知點好。DR KONG睇過覺得價錢係OK, 不過小小重, 想問SANIOR護脊個款都係$2XX, 好似輕小小, 但呀女揹上后真係好大個。LEGO係邊有得買?

原帖由 2隻臭豬 於 10-6-28 12:39 發表

唔緊要 , 大家交流吓, 有好野大家一齊分享, 因我個女10 yrs 大, 所以dr.kong 對我個女ok, 而且價錢我都接受

請問小一的書是否很多? 書包是否要貼背才不會令背脊受傷害? 我現在找緊LEGO的資料, ZEVEN太貴了, 如SIZE細點會考慮, 就是想找個唔好太大和重。
原帖由 Bowl 於 10-6-29 09:23 發表

上個月在tst海運剛買了seven, 入反x城,見有lego書包,可作比較.
我囡囡小一時用SANIOR和SPI, 公仔的不太貼背, spi 膠面款, 好重, 買了seven大碼, 新學期用, 雖然背上都幾大,但希望好用. ...

邊有得買呀? HOW MUCH?
原帖由 TMMA 於 10-6-29 14:55 發表

I will buy "lXfuma", it's good!
‹ 上一主題|下一主題